Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Portugalský talent má ťažké srdce na bývalého trénera Bayernu. Obral ho vraj o reprezentačný dres i formu

LILLE - Talentovaný 22-ročný portugalský stredopoliar Renato Sanches obvinil v rozhovore pre francúzsky denník L'Équipe bývalého trénera Bayernu Mníchov Nika Kovača z toho, že mu zabrzdil kariéru.
Zdroj: 34405
Zdieľajte:

Na ME 2016 vo Francúzsku sa vtedy len 18-ročný futbalista dostal do centra pozornosti viacerých popredných klubov. Napokon zamieril z lisabonskej Benficy do slávneho nemeckého Bayernu Mníchov, kde však nenaplnil očakávania a navyše mal problém s chorvátskym koučom Nikom Kovačom. Ten mu údajne neumožnil ísť hľadať šťastie do PSG.

„Rozprával som sa s Anterom (Henriquem, bývalým športovým riaditeľom PSG, pozn. red.). Všetko bolo dohodnuté. Bol som práve v reštaurácii, keď mi zavolal agent Jorge Mendes a povedal, že odchádzam do Paríža. Vrátil som sa domov a pobalil si veci. Nasledujúci deň mi Niko Kovač oznámil, že nikam nejdem,“ posťažoval sa Sanches.

Prečítajte si aj

George Clooney chce kúpiť slávny španielsky klub

Tým sa jeho trápenie zďaleka neskončilo: „Po nevydarenom prestupe do PSG som zostal v klube, ale nehral som. Tréner Kovač mi po našom rozhovore dal príležitosť na päť minút v najbližšom zápase, ale mne to nestačilo. Stratil som formu a neskôr aj miesto v portugalskej reprezentácii. A pritom som sa v tréningu vždy snažil a išiel naplno. Spoluhráč Niklas Süle mi dokonca povedal, že na tréningoch som bol vždy najlepší.“

Pred aktuálnou sezónou napokon zamieril portugalský talent do iného franhcúzskeho klubu Lille OSC. Toto rozhodnutie si pochvaľue a verí, že sa vďaka pravidelným štartom v základnej zostave vráti aj do reprezentačného výberu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: L'Équipe

Diskusia

Podobné články