Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šokujúce vyhlásenie o Firminovi: Mal horšie výsledky testov ako moja stará mama!

LIVERPOOL - Firmino mal najhoršie výsledky a údaje, aké kedy Ernst Tanner videl. Napriek tomu je z neho hviezda
Zdroj: 34216
Zdieľajte:

Bývalý športový riaditeľ Hoffenheimu Ernst Tanner vyhlásil, že nikdy nepochyboval o technických schopnostiach Roberta Firmina, no po príchode do Európy mal Brazílčan podľa jeho tvrdenia výsledky testov "horšie ako jeho stará mama".

Súčasnú hviezdu FC Liverpool priviedol Hoffenheim do Európy z Figueirense v roku 2011. 19-ročný Roberto Firmino bol v tom čase neobrúseným diamantom.

Tanner: Najhoršie čísla, aké som kedy videl

„Mali ste vidieť jeho dáta, keď prvýkrát prišiel do Hoffenheimu. V Nemecku zvyčajne robíme vytrvalostné testy a krvné testy, ktoré sú veľmi presné. Mal najhoršie čísla, aké som kedy videl v profesionálnom futbale," hovoril Tanner pre Bleacher Report.

„Chcel by som zdôrazniť, že mal výsledky horšie ako moja stará mama. Nedokážete si to predstaviť. Mal tak nízke čísla, že si nedokážete predstaviť, že by bol niekedy schopný profesionálne hrať futbal."

Firmino zaujal schopnosťou prijať kritiku

Napriek tomu Tanner nepochyboval o tom, že z Firmina vyrastie v Európe hviezda. Páčila sa mu jeho túžba po zlepšovaní a schopnosť v pohode prijať kritiku.

„Bolo mi celkom jasné, že bude jedným z top hráčov Bundesligy. Robíme tieto hodnotenia v našich skautingových správach. Z desiatich som mu dal neviem či osem alebo deväť bodov, no som si istý, že to bolo vysoko."

„Všetci v Hoffenheime boli zvedaví, no ohodnotil som ho veľmi vysoko, pretože som bol presvedčený o jeho schopnostiach a ešte viac o jeho prístupe. Keď som videl na tréningu Figuirense ako ho tréner kritizoval, bol ako školák - stál tam a počúval svojho učiteľa. Mám stále ten obraz v svojej hlave."

„Pomyslel som si, že ak by toto urobil tréner nemeckému hráčovi, odíde rovno do šatne totálne nahnevaný. No Firmino bral kritiku dobre. Snažil sa zlepšovať, robiť veci lepšie. To bolo skutočne úžasné."

Po štyroch rokoch v Hoffenheime sa sťahoval do FC Liverpool a je súčasťou skvele fungujúcej víťaznej mašiny. V 230 zápasoch za The Reds nastrieľal Brazílčan 76 gólov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Bleacher Report

Diskusia

Podobné články