Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Haaland vystrieľal v Lige majstrov víťazstvo Dortmundu, uspelo aj Atlético Madrid

MADRID/DORTMUND - Úvodnými dvoma zápasmi odštartovala osemfinálová fáza Ligy majstrov.
Zdroj: 34163
Zdieľajte:

Atlético Madrid - FC Liverpool 1:0

Začiatok hosťom nevyšiel, už vo 4. minúte nedokázali odvrátiť rohový kop, k lopte sa dostal Saúl Níguez a z bezprostrednej blízkosti otvoril skóre. Situáciu ešte skúmal VAR pre možný ofsajd, no odobril expresný otvárací zásah. Obrana Atlética zostávala v ďalšom priebehu hlboko a dávala si pozor, aby jej neunikli Mohamed Salah, Roberto Firmino či Sadio Mané. Španielsky tím bol nebezpečnejší aj za priaznivého stavu. Po zaváhaní Virgila van Dijka sa v 27. minúte v šanci objavil Álvaro Morata, ktorého zakončenie zneškodnil brankár Alisson Becker.

Do druhého polčasu poslali obaja tréneri čerstvú krv. Diego Simeone vystužil domáci stred poľa Marcosom Llorentem, ktorý vystriedal Thomasa Lemara, Jürgen Klopp nútene vytiahol Divocka Origiho namiesto zraneného Maného. Liverpoolčanom väčšinou nevychádzali centre, Gómezovi sa konečne podarilo nájsť Salaha medzi dvoma obrancami v 53. minúte, ale Egypťan hlavičkoval vo veľkej šanci mimo. Hostia obliehali, domáca obrana však bola pevná a Atlético dokonca mohlo zveľadiť svoj náskok. Álvaro Morata sa vo svojom jubilejnom 50. zápase v LM pošmykol v kľúčovom momente. Pre Madridčanov bolo dôležité, že prežili najväčší nápor Liverpoolu a neinkasovali v domovskom prostredí.

Borussia Dortmund - PSG 2:1

Brazílsky navrátilec do zostavy PSG Neymar mal prvú príležitosť už v 10. minúte, ale z priameho kopu spoza šestnástky netrafil bránku. Domáci vyrukovali na Parížanov napádaním a vedeli aj zahroziť. Po priamom kope hlavičkoval tesne nad Mats Hummels, hosťujúci brankár Keylor Navas musel zasahovať po ďalšom sľubnom centri Jordana Sancha. Borussia stupňovala tempo, otvárací zásah to však v prvom polčase neprinieslo.

Dortmundu sa na rozdiel od Paríža darila medzihra a priebeh zápasu sa po zmene strán viac otvoril. Hostia mohli kedykoľvek bleskovo udrieť vďaka Neymarovi s Kylianom Mbappém, v obrane ich zamestnával Erling Haaland. Práve on otvoril skóre, keď v 69. minúte dorazil loptu do siete po zblokovanom pokuse Raphaela Guerreira. VAR posúdil, že pri gólovej akcii nezahral rukou. PSG rýchlo odpovedal, v 75. minúte Mbappé prerazil cez defenzívu súpera a Neymar zužitkoval ponuku na vyrovnanie. Rovnovážny stav však vydržal len dve minúty. Haaland si prebral loptu a spoza šestnástky ľavačkou nechytateľne vrátil Borussii vedenie, ktoré si udržala do záverečného hvizdu.

Odvetné zápasy sa odohrajú 11. marca.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články