Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sam Allardyce je presvedčený, že Guardiola v lete odíde kompletne zmeniť tento veľkoklub

MANCHESTER - Pep Guardiola v lete zamieri na atraktívnu adresu, je presvedčený bývalý tréner Anglicka Sam Allardyce
Zdroj: 34145
Zdieľajte:

Manchester City dostal od UEFA trest za porušenie finančnej fair play - dvojročný zákaz štartu v pohárovej Európe. Dá sa očakávať, že množstvo hviezd v lete odíde a pravdepodobne aj tréner Pep Guardiola, ktorý sa netajil tým, že titul v Lige majstrov je jeho prioritou na lavičke Citizens.

Allardyce očakáva, že Guardiola odíde do Juventusu

Aj napriek tomu, že zmluvu na štadióne Etihad má ešte na ďalšiu sezónu, bývalý anglický reprezentačný tréner Sam Allardyce očakáva, že z Manchesteru španielsky tréner odíde. A predpokladá, že zamieri do Juventusu Turín, aby preukázal svoje trénerské schopnosti aj v defenzívnej Serii A.

„Myslím si to. Ak sa pozrieme na Pepa, všetkých nás prekvapil, keď odišiel z Barcelony," hovoril Allardyce pre Mirror. „Je to chlapík z Barcelony, narodil sa tu, hrával tu a koučoval za scénou mladých hráčov. Potom zobral top prácu a vyhrával na pravidelnej báze Ligu majstrov aj La Ligu. Potom odišiel a zrazu mal rok voľna."

„Rozhodol sa, že ďalšie dobrodružstvo bude Nemecko a čo bolo úžasné, naučil sa po nemecky. Ten voľný rok využil na to, že sa naučil nemčinu. Takže keď tam prvýkrát prišiel, vedel komunikovať , čo je veľmi dôležité keď idete do zahraničia."

„Potom trénoval tri sezóny tam a následne prišiel do Manchester City. Zažil tu výborné roky a Taliansko je ďalšia výzva," myslí si Allardyce.

„Vyzerá to tak, že si vraví: Potrebujem ísť do Talianska a zmeniť sa tu a ukázať im čo môžem v tejto krajine dokázať."

Guardiola zmení defenzívny štýl hry Juventusu

Sam Allardyce je presvedčený, že Guardiola dokáže svoj štýl hry uplatniť aj v defenzívnej talianskej lige a zmení ponímanie hry v Juventus Turín.

„Taliansky štýl futbalu je veľmi negatívny, veľmi defenzívny a vždy bol," hovoril Allardyce pre talkSPORT.

„Vyhrať 1:0 Juventusu vždy stačilo. Guardiola tam príde a kompletne to zmení. Uplatní svoj štýl futbalu kdekoľvek príde. Juventus zmení z hľadiska spôsobu hry na svoj štýl založený na prihrávkach," prognózuje Allardyce.

Juventus v prvej sezóne pod taktovkou Maurizia Sarriho nie je tak dominantný, ako bol v posledných rokoch. V Serii A sa naťahuje o post lídra s Interom Miláno a preto sa šušká o tom, že prvá sezóna v Turíne môže byť jeho posledná.

V prípade, že Guardiola skutočne prevezme Juventus, bude veľmi zaujímavé jeho spojenie s Cristianom Ronaldom. Úhlavným rivalom Lionela Messiho, Guardiolovho miláčika a bývalého zverenca v Barcelone.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Mirror, talkSPORT

Diskusia

Podobné články