Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Veľké odhalenie! Tento tréner v roku 2018 ODMIETOL ponuku z Realu Madrid

MADRID - Real Madrid chcel vsadiť na poste trénera na mladú krv. Tento kouč priznal, že v roku 2018 odmietol lákavú ponuku
Zdroj: 34135
Zdieľajte:

Keď Real Madrid hľadal v roku 2018 náhradu za odchádzajúceho Zinedina Zidana, oslovil s ponukou Nemca Juliana Nagelsmanna. 32-ročný mladý progresívny kouč ale odmietol.

Nagelsmann priznal ponuku Realu Madrid

„Je normálne, že keď vám zavolá Real Madrid, premýšľate o tom," hovoril Nagelsmann pre The Independent.

„Najskôr som bol prekvapený. Zvážil som to, no necítil som sa pohodlne s rozhodnutím ísť tam," priznal.

„Chcem sa zlepšovať. Keď idete do Realu Madrid, nie je tam čas na zlepšovanie sa trénera. Nemáte šancu stať sa lepším manažérom, už musíte byť najlepší," vysvetľoval mladý kouč dôvody svojho rozhodnutia.

„V súčasnosti nie som najlepší, no pripúšťam, že v budúcnosti chcem byť jedným z najlepších."

Najväčší krok, no nie správny krok

Nagelsmann je trénerom budúcnosti. Má tesne po tridsiatke a už v tak mladom veku presviedča o svojich kvalitách. RB Lipsko je pod jeho taktovkou tretie v Bundeslige, len o jediný bod za vedúcim Bayernom.

„Najdôležitejšia vec je robiť správne kroky, nie najväčšie kroky. Real Madrid je pravdepodobne jedným z najväčších krokov, ktoré môžete spraviť a rozmýšľal som - máš len 31, pôjdeš do Realu Madrid a kde pôjdeš potom?"

Okrem nemožnosti ďalej sa rozvíjať ako tréner a ťažkej pozícii pre ďalší vývoj kariéry uviedol Nagelsmann aj tretí dôvod, pre ktorý sa rozhodol ponuku Realu Madrid odmietnuť - neznalosť španielčiny.

„Ďalšia vec je jazyk, je to pre mňa veľmi dôležité. Rád komunikujem, som veľmi expresívny k mojim hráčom. Nehovorím po španielsky. Takže bol by to najväčší krok, ale nie správny krok," dodal nemecký tréner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Independent

Diskusia

Podobné články