Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trnava na jar s mnohými zmenami, ale vysokými ambíciami

TRNAVA - Šiesty tím Fortuna ligy po jesennej časti FC Spartak Trnava si chce aj na jar udržať miesto v prvej polovici tabuľky.
Zdroj: 34128
Zdieľajte:

„V kádri nastalo pomerne veľa zmien, pribudli nové tváre, no naše ciele ostávajú nemenné – chceme ostať medzi najlepšou šestkou,“ povedal tréner Ricardo Chéu.

Prečítajte si aj

Žilina venuje na dobročinné účely všetky peniaze získané na vstupnom v dueli proti Zlatým Moravciam

„Ja považujem každého hráča za dôležitého, či je to člen základnej zostavy, alebo širšieho kádra. Všetkých sme chceli nahradiť tak, aby sme boli konkurencieschopní a na jar silnejší. V príprave sme odohrali šesť zápasov s pomerne pozitívnou bilanciou, no výsledky v prípravnom období nie sú to najdôležitejšie. Oveľa viac ma teší, že sa nikto nezranil a všetci sú pripravení na úvodný zápas ligy proti Slovanu,“ doplnil kouč.

Portugalský tréner sa vyjadril aj o téme posíl: „Nových hráčov sme vyberali s dôrazom na ich profil a na pozíciu, na ktorej budú hrať. Myslím si, že sme v náročnom období vybrali dobre a na jar budeme silnejší. Už na jeseň sme boli mužstvo, ktoré si vytvorilo pomerne veľa gólových príležitostí, ale nedávali sme góly. Verím, že tento nedostatok sa nám podarí odstrániť.“

Športový riaditeľ Andrej Kostolanský počas zimy s najbližšími spolupracovníkmi zažili hektické obdobie pri skladaní mužstva. „Zmeny v kádri by mali byť v tejto fáze už na 90 percent ukončené. Väčšinu hráčov, ktorých sme toto obdobie chystali, sme mali počas celej prípravy k dispozícii. Verím, že každý z nich zvýši konkurenciu na svojom poste a budem rád, ak sa ktokoľvek z nich presadí a pomôže nám k výsledkom, ktoré potrebujeme,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu.

Prečítajte si aj

Nitra nechce byť napriek ukrajinským majiteľom klubom legionárov

Trnava už žije nedeľňajším derby medzi Spartakom a Slovanom Bratislava. Podobne je to aj medzi hráčmi, ktorí sa nevedia dočkať súťažnej premiéry. „Lepší zápas na úvod si ani nemôžeme priať. Bude to mať náboj. Hrá sa o veľa, lebo my potrebujeme každý bod a Slovan bude chcieť nadviazať na výborné výkony z jesene,“ vyhlásil kapitán Erik Grendel, ktorý sa neobáva toho, že o postup do hornej šestky bude bojovať viac tímov.

„Pre súťaž je to len dobre, lebo sa zvyšuje atraktivita a v každom zápase o niečo pôjde. Verím, že na konci to budeme my, kto sa bude tešiť z postupu do šestky,“ zavŕšil.

Počas zimnej prestávky sa na Štadióne Antona Malatinského vymenil trávnik. Zápas proti Slovanu je na programe v nedeľu 16. februára o 15:00.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články