Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Michalovce v jarnej časti Fortuna ligy s vysokými ambíciami, Majoroš si pochvaľuje prípravu

MICHALOVCE - Jednoznačným cieľom futbalistov MFK Zemplín Michalovce pred jarnou časťou Fortuna ligy je umiestnenie v prvej šestke.
Zdroj: 34117
Zdieľajte:

Optimizmus dodáva najmä výborný záver jesennej časti, na ktorý by na Zemplíne radi nadviazali od úvodných jarných kôl. V nich budú mať papierovo prijateľných súperov, tréner Jozef Majoroš však tlmí prehnaný optimizmus.

„Všetko sa ukáže až na ihrisku a vopred sa nedá hovoriť o ľahkom alebo ťažkom vyžrebovaní. Počas zimnej prípravy sme spravili maximum. Uskutočnila sa tak, ako sme si naplánovali. Mali sme týždňové sústredenie aj so zápasmi v Turecku a už sa pripravujeme na zápas s Trenčínom,“ zhrnul Majoroš nedávne týždne v najvýchodnejšom fortunaligovom klube.

Prečítajte si aj

V Seredi so zmenami v kádri aj vo vedení, mesto dá financie na štadión

V kádri nastalo viacero zmien, ktoré sa týkali najmä legionárov. „Spomedzi slovenských hráčov by mohol byť zaujímavou posilou obranca Šimon Kozák, ale nedávno odišiel do Anglicka, v materskom Southamptone mu urobia vyšetrenia. Vyzerá to však na dlhšiu absenciu. Sme s ním v spojení a jeho ďalšie informácie z vyšetrení budeme konzultovať,“ poznamenal Majoroš.

Jeho zverenci zimovali na 5. mieste, no 23 bodov majú na konte aj 6. Trnava, 7. Zlaté Moravce a Trenčín má iba o dva menej. Michalovčania by v úvodných štyroch jarných kolách radi potvrdili príslušnosť k prvej šestke a v ďalšom priebehu sa pasovali v skupine o titul. Jarnú časť odštartujú zápasom v Žiline proti Trenčínu, doma privítajú Nitru, nastúpia v Ružomberku a prvú časť uzavrú domácim zápasom s Pohroním.

Navonok to vyzerá ako priaznivý rozpis zápasov, ktoré majú určiť osud Michalovčanov do ďalšej fázy. Zvlášť keď ich konkurenti nastúpia aj proti tímom z elitnej trojky. „Sme radi, že sme sa tam dostali. Máme reálnu šancu byť v prvej šestke, takže urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo. To, že nebudeme hrať so Slovanom alebo Dunajskou Stredou neznamená, že ostatné zápasy budú ľahké. Všetko sa ukáže až na ihrisku a ťažko vopred hovoriť o ľahkom alebo ťažkom žrebe,“ poznamenal tréner Majoroš.

Prečítajte si aj

FK Senica do jarnej časti Fortuna ligy s novým trénerom

V podobnom duchu sa vyjadril aj brankár Matúš Kira, ktorý by mal byť aj v nasledujúcom období jednou z opôr tímu: „Uvidíme, ako sa budú vyvíjať ostatné zápasy. Na tie sa však nebudeme pozerať, sústrediť sa musíme sami na seba. Dostali sme sa tam tvrdou prácou a ak chceme ostať v prvej šestke, tak znovu bude treba tvrdú prácu.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články