Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Legendárny Klinsmann šokoval fanúšikov Herthy: Toto je dôvod rezignácie!

BERLÍN - Tréner Jürgen Klinsmann vydržal na lavičke nemeckého futbalového prvoligistu Hertha Berlín iba 76 dní. V utorok na Facebooku oznámil rezignáciu, pre agentúru SID to potvrdil aj jeho konzultant Roland Eitel.
Zdroj: 34099
Zdieľajte:

Päťdesiatpäťročný Klinsmann prevzal mužstvo na konci novembra po Antem Čovičovi. Pôvodne prišiel do klubu ako poradca nového majiteľa Larsa Windhorsta. Ako dôvod rezignácie uviedol nedostatok podpory: "Ako hlavný tréner potrebujem dôveru kompetentných, ale to sa nestalo." Herthu viedol v deviatich zápasoch I. bundesligy, z ktorých získal iba deväť bodov. Berlínčania figurujú na 14. mieste v ligovej tabuľke.

Po príchode Klinsmanna vypadol zo zostavy Herthy slovenský stredopoliar Ondrej Duda, ktorý v zime zamieril na hosťovanie do Norwichu. Odchod nemeckého trénera prekvapil aj vedenie klubu. O to viac, že Hertha bola v zimnom prestupnom okne aktívna a minula desiatky miliónov eur.

Do tímu prišiel mládežnícky reprezentant Brazílie Matheus Cunha, z AC Miláno útočník Krzysztof Piatek a stredopoliar Lyonu Lucas Tousart, ktorý stál rekordných 25 miliónov eur. "Vývoj udalostí nás zaskočil, najmä po dôvere, ktorú sme mu prejavili v prestupovom období," citovala agentúra AP športového riaditeľa Herthy Michaela Preetza.

Dôvody svojho odstúpenia špecifikoval 55-ročný kouč v rozhovore pre Bild. "V mojom chápaní je tréner niekto, kto je zodpovedný za všetky športové záležitosti, tak ako v Anglicku. Iba v takom prípade má moc niečo zmeniť," povedal. Klinsmann prezradil, že chcel mať väčšiu úlohu pri rozhodovaní o prestupoch, no tie boli v plnej kompetencií Preetza. "V uplynulých niekoľkých dňoch sa objavili zreteľné indície, že situácia v tíme sa nezlepší, ale naopak zhorší," dodal Klinsmann pre Bild.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články