Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Skončila v bezvedomí! Mladá slovenská brankárka obetavým zákrokom zachránila výhru

ISTANBUL - Toto je bojovnosť! V prípravnom zápase obetovala vlastné zdravie pre výhru
Zdroj: 34016
Zdieľajte:

Slovenská ženská futbalová reprezentácia do 17 rokov hrala v sobotu odvetný súboj proti rovesníčkam z Ruska. Naše dievčatá vyhrali 2:1 po dvoch presných zásahoch Kataríny Vredíkovej. Ruskám sme oplatili štvrtkovú prehru 1:2.

Príklad totálnej bojovnosti a nasadenia ukázala dramatická situácia zo samotného záveru stretnutia. Brankárka Vanesa Stachová zachránila víťazstvo s nasadením vlastného zdravia. Skončila v bezvedomí a v nemocnici.

Zachránila výhru, no skončila v nemocnici

Dramatické momenty opísal v príspevku na sociálnej sieti Facebook technický vedúci tímu Filip Trosko.

„Vyhrávame 2:1. Je 93. minúta. Dlhý center za obranu prekvapil naše stopérky a ruská útočníčka sa rúti sama na bránu. V holej podstate sa nehrá o nič. Nehráme ani kvalifikáciu, ani európsky šampionát. Ide o priateľský zápas. Naša brankárka bez mihnutia oka šprintuje proti lopte. Nachádza sa už mimo šestnásky a tak nemôže loptu zasiahnuť rukami. Celým telom sa hodí do lopty, ktorú vyrazí, no dôjde aj k nešťastnej zrážke s protihráčkou," opisuje moment, po ktorom stuhla krv v žilách.

„Hneď po incidente rozhodca ukončuje zápas. Chytila 150-percentnú šancu, ale ostáva v bezvedomí ležať na zemi. Za pár sekúnd je okolo nej celý dievčenský tím. Niektoré sa s ňou snažia komunikovať, iné plačú. Po cca. minúte sa Vanesa preberá, ale nechápe, čo sa deje a kde sa nachádza. Nasleduje 40-minútový prevoz do nemocnice, kde sa pomaly začína spamätávať a zaujíma ju jediná vec. Či sme vyhrali."

Týmto prístupom by sa zaiste mohli inšpirovať aj mnohí jej mužskí "kolegovia" z trávnikov.

Na záver dodávame, že Stachová je v poriadku, ešte v sobotu večer ju mali prepustiť z nemocnice a mala sa pripojiť k tímu na hoteli.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook Filip Trosko

Diskusia

Podobné články