Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Daniel zo Slovana by sa mohol stať čoskoro Slovákom

BRATISLAVA - Erik Daniel zo Slovana Bratislava chce v najbližšom čase získať slovenské občianstvo. Rodák z českého Hodonína vyrastal od jedného roka na Slovensku a po návrate zo sústredenia v Turecku chce vyriešiť potrebné dokumenty.
Zdroj: 30926
Zdieľajte:

„Celý život žijem na Slovensku a hovorím po slovensky. Cítim sa ako Slovák, hoci papier hovorí niečo iné, a to by som chcel zmeniť. Nie je to len preto, že by som chcel byť v reprezentácii, ako si možno niekto myslí,“ začal čerstvo 28-ročný krídelník.

Prečítajte si aj

Bude sa slovenská reprezentácia o pár rokov spoliehať na „francúzskeho“ stopéra?

„Reprezentácia je sen každého hráča, ale nechcem predbiehať, predovšetkým musím podávať kvalitné výkony v klube. O občianstve som uvažoval už dlhšie. Ako cudzinec mám niektoré veci komplikovanejšie, so slovenským občianstvom by to bolo oveľa jednoduchšie. Už sa navyše neplánujem nikam sťahovať a chcem zostať žiť na Slovensku,“ naznačil svoje plány.

Na záver Daniel dodal: „Pokiaľ viem, tak spĺňam všetky predpoklady ako znalosť jazyka či počet rokov strávených v krajine. Po návrate z Turecka začneme riešiť potrebné dokumenty a verím, že už čoskoro získam slovenský pas.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články