Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenské talenty, ktoré môžu zažiariť

Pred týždňom sme si predstavili TOP talenty v Európe, dnešok bude patriť nádejným hviezdam z našej krajiny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Branislav Niňaj

Začíname v obrannej rade, kde Slovensko môže ponúknuť viac kvalitných mien. Nám určite nemôže ujsť tento mladý stopér, ktorý oblieka dres majstra z Bratislavy. Futbalovo vyrastal v akadémií Jozefa Vengloša a rok hral v Petržalke, kým si ho v roku 2012 nestiahol Slovan Bratislava. Napriek mladému veku má Niňaj skúsenosti aj s Európskymi pohármi a reprezentáciou, kde zatiaľ stihol odohrať síce len 1 zápas, no do budúcna to bude určite viac. Aj napriek záujmu zo zahraničia ostal 20-ročný Niňaj doma, kde bude so Slovanom hrať Európsku ligu. Ako sa mu bude dariť?

Norbert Gyömbér

Pokračujeme rodákom z Revúcej. Noro je odchovanec MFK Revúca no od jeho 14 rokov pôsobil v Banskej Bystrici. Jeho angažmán na Slovensku sa skončil vtedy, keď si ho všimla a následne kúpila talianska Catania Calcio. Minulú sezónu ešte Catania pôsobila v Serii A a tak aj Noro nazbieral štarty v najvyššej talianskej súťaži. V júli 2013 podpísal s talianskym celkom zmluvu na 4 a pol roka. Tak ako Niňaj, aj Gyömbér už zbiera štarty za Kozákovu družinu. Síce Catania zostúpila do Serie B, ale aj tam sa hraje kvalitný futbal. Vieme, že futbal v Taliansku vychoval už nejednu hviezdu zo Slovenska a tak prajeme Norovi veľa šťastia!

Atila Varga

18-ročný Varga, obranca z Juventusu Primavera(kde pôsobí aj Jakub Hromada) je rodákom z Trebišova. Atila futbalovo vyrastal v kluboch ako MFK Veľké Kapušasny a Zemplín Michalovce. Od 1.júla 2013 je Varga členom rezervného tímu Juventusu Turín a taktiež opora našej reprezentácie do 19 rokov. Mladý stopér je prísľubom do budúcnosti a my sa tešíme na jeho progres či už v Juventuse, alebo v reprezentácií.

Jakub Hromada

Ostávame v Taliansku, kde v rezerve Juventusu zarezáva jeden z najväčších talentov Slovenska, Kubo Hromada. Rodák z Košíc začínal v domácom klube KAC JEDNOTA Košice, jeho talent si však pýtal novú výzvu a tak sa rozhodol urobiť prvý veľký krok vo svojej kariére- prestup do MFK Zemplín Michalovce. No už po roku na Zemplíne sa začal kuť ďalší prestup. Od začiatku roka 2012 sa o Jakuba začali zaujímať najväčšie európske kluby. Vybral si Juventus Turín, v ktorom pôsobí 2 sezóny no pol roka strávil na hosťovaní v rezerve FC Janov, v ktorom nastúpil aj za A-tím, no do hry sa nedostal. Tento ročník môže byť pre Jakuba zlomový, pretože sa môže ukázať aj v mládežníckej Lige majstrov.V repre je Jakub kapitánom výberu do 19 rokov a zaebou má aj mládežnícke MS v SEA. Stredopoliarovi z Turína prajeme veľa šťastia a kariéru chudobnú na zranenia.

Tomáš Vestenický

Z obrany či zálohy sa dostávame do útoku, kde má slovenská mládež ozajstnú silu. Stále len 18-ročný "Vesto" ako talentovaného snajpra prezývajú, je rodák z Topoľčian no do futbalového povedomia ho dostala Nitra. Na západe ho však bolo ťažké udržať a tak sa pobral do večného mesta. V Ríme je na hosťovaní s možnosťou opcie na konci sezóny. Do povedomia sa dostal hlavne po MS v Emirátoch, kde sa stal našim najlepším strelcom. Vždy vysmiaty útočník sa zaradzuje k ďalším mladým Slovákom v Serii A a má pred sebou veľkú kariéru, v ktorej toho môže veľa dokázať!

Ondrej Duda

Naša ofenzívna hviezda z Legie Varšava sa narodil v Snine kde aj futbalovo vyrástol. Jeho dorastenecké a prvé seniorské kroky boli v Košiciach. Jeho úchvatný talent si všimol poľský majster a bol z toho prestup ako hrom! Vo Varšave sa stal členom stálej zostavy a v tejto sezóne si zahrá aj Európsku ligu. V 6 zápasoch za SR-"21" dal 3 góly a je len otázka času, kedy sa pozrie do seniorskej reprezentácie.

Milan Lalkovič

Stále len 21 rokov, no za sebou angažmány ako ADO Den Haag,Doncaster Rovers či Vitória de Guimaraes. Aktuálne hráč českej Mladej Boleslavi prežil 4 sezóny ako kmeňový člen londýnskej Chelsea, kde pôsobil už od 17 rokov. V Chelsea mu to však nevyšlo, no Milan patrí aj tak medzi naše najväčšie hviezdy.

Róbert Mak

Najstarší člen nášho výberu, už 23-ročný Mak ale nesmie chýbať. Kariéru odštartoval v rodnom meste-Bratislave, odkiaľ však odišiel do akadémie Manchestru City, kde pôsobil 6 rokov! Od jeho devätnástin obliekal dres nemeckého Norimbergu, za ktorý odohral viac ako 75 zápasov a síce strelil len 6 gólov, urobil dobré meno pre náš futbal. Od tejto sezóny je Robo hráčom gréckeho PAOK Solúň, kde pred ním pôsobil aj Miňo Stoch. Robo je taktiež člen našej reprezentácie, v ktorej strelil počas 12 zápasov 3 góly. Makovi prajeme v Grécku úspešný rok!

Albert Rusnák ml.

Rodák z českého Vyškova je futbalista Manchestru City. Už ako 16 ročného si ho vyhliadla akédmia Citizens a od roku 2013 je už na treťom hosťovaní kde zbiera cenné skúsenosti. Najprv to bol Oldham, potom Birmingham a momentálne SC Cambuur. Holandsko je známe tým, že jeho liga je plná mladých nádejí a talentov z celého sveta. Uvidíme, čo sa s Albertom stane v lete 2015, dovtedy mu prajeme veľa šťastia v Holandsku aj v našej repre do 19 rokov.

Náš rebríček je na konci, každý z týchto chalanov má pred sebou skvelú kariéru a my sa môžme len tešiť na ich výkony či už v kluboch, alebo v reprezentácií. Tak čo? Rastie v Juventuse nový Bonucci či Pirlo? Bude v Ríme nový Totti? Uvidíme!

ANKETA: Ktorý z našich chlapcov najviac zažiari?

  • Jakub Hromada

    10%

  • Tomáš Vestenický

    26%

  • Róbert Mak

    10%

  • Albert Rusnák ml.

    5%

  • Branislav Niňaj

    2%

  • Norbert Gyombér

    0%

  • Atila Varga

    0%

  • Ondrej Duda

    45%

  • Všetci budú skvelí

    2%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, transfermarket.com

Diskusia

Podobné články