Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Grécko

Dnes si povieme viac o reprezentácii Grécka.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pre Grécko to bude len tretia účasť na majstrovstvách sveta. Premiéru si zaknihovali v roku 1994, kde skončili už v skupine a obsadili celkové 24. miesto. Druhá účasť prišla pred štyrmi rokmi v JAR s rovnakou dĺžkou trvania. Po skupinách si Gréci zbalili kufre. Najväčším úspechom pre "Hellas" je titul majstra Európy z roku 2004. V roku 2010 dokázali v konkurencii Argentíny, Nigérie a Južnej Kórei vybojovať jednu výhru nad africkým protivníkom.

Tréner Fernando Santos sa môže v Brazílii spoliehať na hráčov ako Loukas Vyntra, Vasilis Torosidis, Giorgios Karagounis, Kostas Katsouranis či Giorgios Samaras, ktorí by mali byť oporou reprezentačného výberu Grécka.

Grécko obsadilo v kvalifikačnej skupine G, v ktorej mu bolo súperom aj Slovensko, druhé miesto. Priamy postup im vyfúkla Bosna a Hercegovina len vďaka lepšiemu skóre. V play-off si "Hellas" poradili s Rumunskom po výsledkoch 3:1 a 1:1. V Brazílii začnú zápasom proti Kolumbii, potom nastúpia proti Japonsku a skupinu uzavrú proti Pobrežiu Slonoviny.

Najviac zápasov má na konte Giorgios Karagounis, ktorý odohral v modrom drese 132 zápasov. Z aktívnych hráčov dosiahol stovku zápasov aj Kostas Katsouranis so 109 zápasmi. Najlepším strelcom je 29-gólový Nikos Anastatopulos. Nasleduje Angelos Charisteas, ktorý rozvlnil sieť 25-krát. Z aktívnych hráčov, s ktorými môže tréner počítať aj do Brazílie je na tom najlepšie 24-gólový Theofanis Gekas.

V najnovšom vydaní rebríčku FIFA patrí Grécku 10. miesto. Najvyššie sa Gréci nachádzali na ôsmom mieste, v rokoch 2008 a 2011. Najhorším umiestnením v rankingu je 66. miesto zo septembra 1998.

Prvý zápas 7. apríl 1929 GRÉCKO - Taliansko 1:4

Najvyššia výhra: 25. november 1949 GRÉCKO- Sýria 8:0

Najvyššia prehra: 25. marec 1938 Maďarsko - GRÉCKO 11:1

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články