Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepšia v Európe je Žilina, Adamec najlepším strelcom

Pozrime sa dnes spoločne na to, kde sa nachádzajú naše kluby v rankingu UEFA.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Žilinskí futbalisti sú v aktuálnom rankingu UEFA na 171. mieste . Sú tak najlepšie postaveným tímom z našej Fortuna ligy. Svoje slovenské prvenstvo si držia hlavne vďaka výsledkom z ich úspešných rokov, keď sa predstavili v základnej skupine LM či EL.

Bratislavský Slovan, je v poradí na 199. mieste rebríčku UEFA a v zostave slovenských klubov im patrí druhá priečka. V prípade úspešného účinkovania v tohtoročnej edícii EL by sa mohli dostať aj pred MŠK Žilina.

V rankingu nájdeme aj ďalšie slovenské kluby, (viď. Tabuľku) ktoré sú ale poriadne nízko.

Najlepším strelcom v pohárovej Európe, ktorý nastúpil za klub z našej domácej súťaže je Jozef Adamec. Tomu sa podarilo na európskej scéne streliť 11 gólov.

Najväčšiu prehru na európskej scéne doteraz zaznamenala Žilina v roku 2010, keď neslávne prehrala proti Marseille doma 0:7 . Hneď po nich sú Košice ktoré podľahli AS Rím na ich pôde 7:1. Stalo sa tak v roku 2009.

Najväčšiu výhru doteraz v Európe si môže zapísať FK Senica ktorej sa podarilo rozdrviť v roku 1983 AJAX Rabat s Malty dvojciferným výsledkom 0:10 a to dokonca na ich pôde. Vysokou výhrou sa môže pochváliť aj Spartak Trnava, ktorému sa podarilo v roku 1968 poraziť Reipas 1:9.

Jediným slovenským klubom, ktorému sa podarilo vyhrať európsku trofej, zostáva pravdepodobne na dlho Slovan Bratislava. Stalo sa tak v ročníku 1968/1969, keď sa mu podarilo vyhrať Pohár víťazov pohárov UEFA, po finálovej výhre 3:2 nad FC Barcelona.

Naše kluby v Európe nežiaria, no stale sa snažia aspoň čoto dosiahnúť. Veríme, že to najkrajšie nás ešte len čaká a čo nevidieť sa naše kluby budu pravidelne ukazovať v základných skupinách či už EL alebo LM.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, uefa.com

Diskusia

Podobné články