Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Messi mal konflikt s rozhodcom: Povedal mu, aby si zavrel ústa

RIJÁD - Lionel Messi oslávil návrat do národného tímu Argentíny cenným víťazstvom nad Brazíliou i víťazným gólom. V piatkovom prípravnom stretnutí v Saudskej Arábii sa postaral o víťazstvo 1:0. Tridsaťdvaročný útočník nastúpil po odpykaní si trojmesačného trestu za neprístojné reči na Copa America. Na kontinentálnom šampionáte obvinil práve Brazílčanov, že na domácom turnaji si "kúpili" zápasy.
Zdroj: 28868
Zdieľajte:

Messi zaujal nad rámec športového umenia aj v piatok. Po zápase sa na tlačovej konferencii hovorilo o konflikte, ktorý mal kapitán "albicelestes" s trénerom Brazílie Titem. Tomu sa nepáčil nariadený pokutový kop, po ktorom samotný faulovaný Messi strelil jediný gól zápasu. Samotnú exekúciu síce nezvládol, ale z dorážky už nezaváhal. Tite však namietal, že Messi pád v pokutovom území nafilmoval. Televízne kamery následne zaznamenali, ako Messi niečo hovorí smerom k trénerovi Brazílie. "Sťažoval som sa, pretože si myslím, že Messi mal vidieť žltú kartu. On mi povedal, aby som zavrel ústa. Nechcem už o tom hovoriť. Musím to prehltnúť," citoval slová Titeho denník Marca. Neskôr sa k situácii vyjadril aj sám Messi. Priznal, že nemuselo ísť o faul, a že po kontakte išiel na zem zotrvačnosťou. "Neviem, či to bol faul," uviedol.

Prečítajte si aj

Slováci nastúpia s čiernymi páskami na rukávoch: Hapal zostavu na zápas neprezradil

Možnosť zahrávať pokutový kop mali aj Brazílčania po zákroku Leandra Paredesa na Gabriela Jesusa, ale faulovaný hráč z nej netrafil bránku. Duel rozhodoval Matthew Conger z Nového Zélandu, okrem dvoch penált ukázal v zápase šesť žltých kariet, po troch na každej strane. Medzi oboma tímami panuje dlhoročná rivalita, brazílsky tréner preto prehru neprijímal ľahko. "Gratulujem Argentíne, ktorá triumfovala v tomto prestížnom Sperclasicu. Ale pre mňa to penalta nebola. Škoda, že nám nepískal anglický rozhodca," dodal Tite.

V drese Brazílie si debut v národnom tíme pripísal útočník 18-ročný Rodrygo. Na ihrisko vybehol v 71. minúte, keď nahradil Williana.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články