Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neapol môže postúpiť, Ancelotti pred Salzburgom: "Rozhodujúci zápas"

BRATISLAVA - Futbalisti Neapola sa môžu v utorok stať prvým osemfinalistom Ligy majstrov 2019/2020. Potrebujú na to vo 4. kole E-skupiny doma zdolať Salzburg, pričom Genk nesmie vyhrať na Anfielde nad úradujúcim šampiónom FC Liverpool. Duel "The Reds" s belgickým majstrom, dres ktorého si oblieka aj slovenský reprezentačný stredopoliar Patrik Hrošovský, povedú slovenskí rozhodcovia na čele s hlavným Ivanom Kružliakom.
Ancelotti na tlačovej konferencií.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo 4. kole si môže spolu zaistiť postup až 6 tímov, ale v utorok len Neapol. V stredu v dueloch "áčka" až "déčka" o to zabojujú Atletico Madrid, Bayern Mníchov, Juventus Turín, Manchester City a Pariž Saint-Germain. V utorok budú v hre aj ďalší slovenskí futbalisti, Inter Miláno s Milanom Škriniarom sa v F-skupine predstaví v Dortmunde a Zenit Petrohrad v G-skupine hostí Lipsko.

Prečítajte si aj

Špalekova Brescia odvolala trénera Coriniho

Neapol v lige prehral na pôde AS Rím 1:2, no tréner Carlo Ancelotti už myslí na Salzburg. "Nezaslúžili sme si prehrať, dvakrát sme trafili žrď a mali sme herne navrch. Problém však bol, že sme nehrali s rovnakým nasadením celých 90 minút. Je to už minulosť a sústredíme sa na utorok. Čaká nás rozhodujúci zápas v Lige majstrov. Od mužstva očakávam, že nájde adekvátnu odpoveď na prehru a po zápase budeme všetci spokojní," povedal pre talianske médiá Ancelotti. Futbalisti FC Liverpool v Premier League opäť vstali z popola, keď v sobotu prehrávali na ihrisku Aston Villy ešte tri minúty pred koncom 0:1, no vďaka gólom Andyho Robertsona a Sadia Maneho zvíťazili 2:1. Ich desaťmesačná ligová séria bez prehry pokračuje. Genk bude proti lídrovi Premier League outsiderom, v októbri s ním doma prehral 1:4.

Španielsky majster FC Barcelona privíta na Camp Nou pražskú Slaviu v F-skupine. V 3. kole FCB vyhral v Edene 2:1, ale neoslnil a zožal kritiku. V La Lige nezvládol víkendový zápas a prehral na pôde Levante 1:3 po "sedemminútovke hrôzy", v ktorej trikrát inkasoval. Tréner Kataláncov Ernesto Valverde čelí tlaku, je však stále pokojný. "Pravda je, že vonku nemáme také dobré výsledky ako doma. No po prvých zápasoch sme sa dokázali zomknúť a mať dobré výsledky. Teraz sme prehrali, to je fakt. Kritika je silná. Ale vieme, kde sme urobili chyby a vždy sme dokázali na zlý výsledok odpovedať. A teraz to bude rovnaké. Každé mužstvo proti nám hrá tak, akoby to preň bol najväčší zápas v sezóne. Musíme na to nájsť odpoveď," citovala kouča agentúra AFP.

Prečítajte si aj

Celta Vigo odvolala trénera Escribu

Český majster si v Európe získava rešpekt, na konte má však len bod. Mužstvo trénera Jindřich Trpišovského v ligovej generálke prevalcovalo Baník Ostrava (4:0), ktorému hneď odplatilo vyradenie v národnom pohári. V Barcelone chce hrať rovnako ako doteraz, spoliehať sa na agresívny fyzický štýl. "Je dobre, že s nimi hráme opäť tak rýchlo. Doma sme boli zdatným súperom a aj v Barcelone budeme opäť hrať našu hru. Bude to zápas na férovku, hore-dolu," citoval portál idnes.cz asistenta trénera Zdeněka Houšteckého. Slavii bude chýbať dôležitý hráč obrany David Hovorka, ktorý si vážne zranil koleno.

Aj tréner Dortmundu Lucien Favre čelil kritike, najmä po tom, ako Borussia prehrala na pôde Interu Miláno 0:2. Odvtedy sa však veci pohli k lepšiemu, po výsledku 0:0 v Gelsenkirchene vyradil Dortmund v Pohári DFB ligového lídra z Mönchengladbachu a na Inter sa naladil triumfom 3:0 nad Wolfsburgom. "Už som zbadal zlepšenie. Hrali sme vo vyššom tempe, boli sme lepší aj v strede a lepšie nám fungovala kombinácia. To je pred Interom dobré znamenie," uviedol Favre. "Nerazzurri" v Serie A vyhrali v Bologni 2:1 a aj naďalej pokračujú v prenasledovaní majstrovského Juventusu Turín. Obrat režíroval belgický útočník Romelu Lukaku dvoma gólmi. Zverenci Antonia Conteho majú na konte štyri body rovnako ako BVB a výsledok veľa napovie do postupovej hry.

Pozrite si aj

VIDEO Tak toto sa mu podarilo: Bývalá hviezda Liverpoolu hitom internetu!

Ťahákom utorka bude aj duel na Stamford Bridge, kde londýnska Chelsea privíta Ajax Amsterdam v H-skupine. Oba tímy majú na čele tabuľky šesť bodov. "The Blues" chcú potvrdiť víťazstvo 1:0 z Areny Johana Cruyffa. Tréner domácich Frank Lampard sa čoraz viac spolieha na mladého amerického krídelníka Christiana Pulisica. "Ak bude pokračovať v takejto forme, narastie aj počet jeho gólov. Už teraz hrá na dobrej úrovni," uviedol Lampard, ktorého tím v generálke vyhral v lige vo Watforde 2:1. V druhom súboji skupiny Valencia hostí Lille.

4. kolo skupinovej fázy LM 2019/2020, utorok 5. novembra (v SEČ):

E-skupina:

21.00 FC Liverpool - KRC Genk /Ivan Kružliak - Tomáš Somolani, Branislav Hancko (všetci SR)/

21.00 SSC Neapol - Red Bull Salzburg /Szymon Marciniak (Poľ.)/

tabuľka:

1. SSC Neapol 3 2 1 0 5:2 7

2. FC Liverpool 3 2 0 1 8:6 6

3. Red Bull Salzburg 3 1 0 2 11:9 3

4. KRC Genk 3 0 1 2 3:10 1

F-skupina:

18.55 FC Barcelona - Slavia Praha /Michael Oliver (Angl.)/

21.00 Borussia Dortmund - Inter Miláno /Danny Makkelie (Hol.)/

tabuľka:

1. FC Barcelona 3 2 1 0 4:2 7

2. Inter Miláno 3 1 1 1 4:3 4

3. Borussia Dortmund 3 1 1 1 2:2 4

4. Slavia Praha 3 0 1 2 2:5 1

G-skupina:

18.55 Zenit Petrohrad - RB Lipsko /Orel Grinfeld (Izr.)/

21.00 Olympique Lyon - Benfica Lisabon /Björn Kuipers (Hol.)/

tabuľka:

1. RB Lipsko 3 2 0 1 4:4 6

2. Zenit Petrohrad 3 1 1 1 5:4 4

3. Olympique Lyon 3 1 1 1 4:3 4

4. Benfica Lisabon 3 1 0 2 4:6 3

H-skupina:

21.00 Chelsea Londýn - Ajax Amsterdam /Gianluca Rocchi (Tal.)/

21.00 FC Valencia - OSC Lille /Sergei Karasjov (Rus.)/

tabuľka:

1. Ajax Amsterdam 3 2 0 1 6:1 6

2. Chelsea Londýn 3 2 0 1 3:2 6

3. FC Valencia 3 1 1 1 2:4 4

4. OSC Lille 3 0 1 2 2:6 1

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články