Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chorvátske hviezdy pred odvetou so Slovenskom: Nenecháme sa poblázniť zápasom v Trnave

ZÁHREB - Bez suspendovaných stopérov Domagoja Vidu a Dejana Lovrena, ale s hviezdami Lukom Modričom, Ivanom Rakitičom, Mateom Kovačičom či Ivanom Perišičom budú chorvátski futbalisti čeliť Slovákom v novembrovej kvalifikácii EURO 2020 v Rijeke.
Zdroj: 32529
Zdieľajte:

Tréner lídra kvalifikačnej E-skupiny Zlatko Dalič nominoval na súboj so SR (16. novembra v Rijeke) a prípravný duel s Gruzínskom (19. novembra v Pule) dvadsaťštyri hráčov.

"Vatreni" potrebujú na istotu postupu na budúcoročné ME jeden bod. V skupine to bude pre vicemajstrov sveta záverečný duel a môžu v ňom spečatiť postup už na svoju jedenástu účasť na veľkom podujatí. Zverenci reprezentačného kouča SR Pavla Hapala po súboji v Rijeke hostia ešte 19. novembra v Trnave Azerbajdžan. Chorváti v septembri v Trnave jasne triumfovali 4:0. Daličov výber sa stretne na zraze 11. novembra v Záhrebe a pripravovať sa bude od 12. novembra v Opatiji.

Prečítajte si aj

Maďarská hviezda išla pod vplyvom na skútri: Toto je trest za alkoholový prešľap!

"V Rijeke nás čaká veľký zápas. Absolútne dôverujem hráčom, ktorých som povolal. Verím, že na túto výzvu odpovedajú správnym spôsobom. Nenecháme sa poblázniť zápasom v Trnave. Slováci majú skutočne veľmi dobrý tím a môžu byť veľmi nebezpečný súper. Ale Chorvátsko má vyššiu kvalitu, máme skúsenosti a obrovskú ambíciu zdvihnúť opäť ľudí tak, ako sa nám to podarilo v Rusku. S podporou na štadióne nepochybujem v dosiahnutie dobrého výsledku a úspešnej kvalifikácii na ME," citoval Daliča oficiálny web chorvátskeho zväzu.

nominácia Chorvátska na kvalifikačný duel so SR a prípravný zápas s Gruzínskom:

brankári: Lovre Kalinič (Aston Villa), Dominik Livakovič (Dinamo Záhreb), Simon Sluga (Luton Town)

obrancovia: Tin Jedvaj (FC Augsburg), Matej Mitrovič (FC Bruggy), Borna Barišič (Glasgow Rangers), Karlo Bartolec (FC Kodaň), Duje Čaleta-Car (Olympique Marseille), Mile Škorič (NK Osijek), Dario Melnjak (Caykur Rizespor), Dino Perič (Dinamo Záhrev)

stredopoliari: Luka Modrič (Real Madrid), Ivan Rakitič (FC Barcelona), Mateo Kovačič (Chelsea Londýn), Marcelo Brozovič (Inter Miláno), Milan Badelj (ACF Fiorentina), Mario Pašalič (Atalanta Bergamo), Nikola Vlašič (CSKA Moskva)

útočníci: Ivan Perišič (Bayern Mníchov), Andrej Kramarič (TSG 1899 Hoffenheim), Ante Rebič (AC Miláno), Josip Brekalo (VfL Wolfsburg), Bruno Petkovič, Mislav Oršič (obaja Dinamo Záhreb)

náhradníci: Marko Rog (Cagliari Calcio), Filip Bradarič, Josip Juranovič (obaja Hajduk Split), Marin Leovac (Dinamo Záhreb)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články