Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Gólové hody v Trnave, víťazstvo Podbrezovej, remíza v Košiciach

Netradične v utorok sa odohralo 10. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica 5:2 (2:1)

Góly: 4. Sabo, 44. Schranz, 50. Bortel, 53. Jendrišek, 89. Mikovič - 33., 68. Mazan. Rozhodoval: Glova, ŽK: Cleber Silva Nascimento - Peňaška, Vajda, 2026 divákov

Zostavy a striedania:

Trnava: Rusov – Janečka, Bortel, Tóth, Čonka – Sabo, Kuzma - Špalek (60. Cleber Silva Nascimento), Vlasko, Schranz (81. Farrugia) - Jendrišek (76. Mikovič)

Banská Bystrica: Boroš – Vajda, de Vito, Peňaška, Savič – Lipták - Ľupták, Dolný (57. Šovčík), Šumský (46. Wojnar), Mazan – Střihavka (84. Balko)

Domácim vyšiel začiatok. Po akcii z ľavej strany, ktorú potiahol Jendrišek, voľný Sabo pohotovou strelou k ľavej žrdi prekonal Boroša. Domácich gól akoby ukolísal a diváci boli svedkom štvrťhodinového nezáživného futbalu. Potom najskôr neplatil gól Saba po strele Vlaska pre ofsajd. Vzápätí sa Sabo dostal s loptou do 16-tky, no obrana Dukly stačila jeho strelecký pokus zblokovať na roh. V 33. minúte hostia vyrovnali, keď Střihavka ideálne uvoľnil Mazana, ktorý perfektnou strelou oblúčikom k ľavej žrdi prekonal bezmocného Rusova. O tri minúty mohli domáci skórovať, ale po prieniku a prihrávke Jendriška strelu Vlaska zneškodnil Boroš. Trnavčania sa dočkali druhého gólu minútu pred polčasom, keď po centri Čonku loptu pred Jendriškom nadvihol Peňaška, tá sa dostala k Schranzovi a ten strelou z voleja rozvlnil sieť Dukly po druhýkrát.

Domácim vyšiel aj začiatok druhého polčasu, keď v priebehu 8 minút strelili dva góly. Najskôr v 50. minúte zakončil centrovanú loptu z priameho kopu, ktorý realizoval Vlasko, zblízka Bortel a domáci viedli 3:1. O tri minúty neskôr po rýchlej akcii, keď Vlasko nepodstrelil Boroša, sa lopta dostala k Sabovi, ten prihral na ľavú stranu Čonkovi a z jeho centra dal Jendrišek prvý gól v drese Spartaka. V 66. minúte centrovanú loptu Saba hlavičkoval Jendrišek do horného brvna bystrickej bránky. O dve minúty po chybe trnavskej obrany, menovite Tótha, našla centrovaná lopta voľného Mazana a ten pohodlne prekonal Rusova. Domáci v závere prestriedali a minútu pred koncom po rýchlej akcii s Vlaskom vnikol Mikovič do 16-tky a popod Boroša uzavrel skóre na góly bohatého zápasu.

MFK Košice - FK Senica 0:0

Rozhodoval: Matúš, ŽK: Viazanko, Sekulič - Majtán, Ventúra, 1420 divákov.

Zostavy a striedania:

Košice: Stijakovič - Tóth, Kavka, Ostojič, Sekulič - Korijkov, Šinglár (36. Pačinda, 62. Novák) - Viazanko, Bukata, Škutka - Haskič

Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň – Hušek - Gava, Opiela (90+ Komara), Piroska, Ventúra (55. Kóňa) - Majtán (90. Kosorin)

V opatrnejšom prvom polčase sa ako prvý pokúsil o strelu Seničan Piroska. Jeho tvrdý pokus spoza šestnástky v 4. minúte letel tesne nad Stijakovičovu bránku. V 12. minúte na opačnej strane ihriska odcentroval Šinglár, no Kavka hlavičkoval iba do pripraveného Šullu. O štyri minúty neskôr skúsil šťastie aj Viazanko, spoza šestnástky však len vyprášil Šullove rukavice. Mužstvá si dávali pozor na defenzívu a hráči sa dostávali iba k strelám z väčších vzdialeností. Takou bol aj pokus Šinglára v 30. minúte z priameho kopu, s ktorým však Šulla nemal problémy. V závere prvého dejstva zaujal zmätok v obrane Seničanov, no tí dokázali včas dostať loptu do bezpečnej vzdialenosti.

Veľkú príležitosť otvoriť skóre mali domáci v 49. minúte. Po Tóthovom centri hlavičkoval nekrytý Haskič tesne vedľa senickej bránky. Úspešný nebol ani Pačinda, ktorého prízemná strela takisto minula bránku. Skóre v 58. minúte neotvoril ani Seničan Piroska, ktorý v šestnástke Košičanov bez prípravy strieľal nad bránku. V 69. minúte si domáci vydýchli, keď Piroska po rohovom kope našiel hlavu Pillára, no ten tesne minul bránku. Seničania boli v závere zápasu ofenzívne aktívnejší než domáci, no skórovať sa im nepodarilo.

ŽP Šport Podbrezová - DAC D. Streda 3:0 (1:0)

Góly: 45. Vaščak, 62. Kochan z pok. kopu, 81. Vaščak. Rozhodca Jaška, ŽK: Nworah - Szabo, Ujlaky, Majerník, 1454 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský - Andrič, Kupčík, Minčič, Greško - Kochan - M. Pančík (85. Galo), Podio, Harvilko - Vaščak (81. Karaš) - Nworah (85. Snitka)

DAC D. Streda: Penksa - Turňa, Majerník (79. Struhár), Saláta, Szabo - Ujlaky (58. Sabler), Krišto, Straka, Antunovič (79. Stanič) - Jurčo, Brašeň

Prvý polčas bol pre domácich divákov nudný, bez väčšieho vzruchu, no dopriali si ho v 45. min po góle Vaščaka. Dopomohol mu rohový kop, center Greška, predĺžená hlavička Minčiča a presná hlava Vaščaka, ktorá mimoriadnym spôsobom oživila nezáživný priebeh. Obe mužstvá pozorne bránili a keďže akciám chýbala väčšinou myšlienka, tak sa im zahusťovať priestor perfektne darilo. Hostia prakticky nič neukázali, úvodný rohový kop si vynútili až v 34. min a nepresná hlavička Jurča v 44. min vyznela pre DAC dosť úboho. Domáci sa snažili preraziť cez obranu viac, väčšinou stereotypne, s množstvom nepresných centrov. Menšiu pochvalu si zaslúžil za aktivitu Podio, v 14. min po jeho sóle nasledovala aj strela, ktorá tesne minula ľavú žrď. Aj tiesnený Nworah v 22. min neprekonal Penksu v bránke po strele ponad a domáci s miernou dávkou netrpezlivosti, ktorá sa odrazila chvíľami v bezradnej hre, čakali na gól až do 45. min.

Po zmene strán sa už priestor pred oboma bránkami viac prevzdušnil, hostia v snahe vyrovnať otvorili hru a umožnili také situácie, po akej síce v 50. min Vaščak poslal hlavičkou loptu do siete, no rozhodca mu odpískal faul na brankára. Aj Minčičova hlavička v 54. min volala po góle, na druhej strane konečne trafil bránku v dobrej pozícii Jurčo, strela to však bola slabšia a málo umiestená. Železiarom pomohla k poistke penalta po faule Majerníka na Vaščaka, Kochan ju v 62. min premenil a navodil na štadióne víťaznú atmosféru. O minútu neskôr po peknej prízemnej strele ju mohol umocniť Harvilko, no brankár loptu vyrazil na roh. Zo snahy streliť kontaktný gól vyťažili hostia šancu Salátu s nepresnou strelou, viac však v 75. min zarezonovalo v hľadisku krásne sólo Podia a pekná strela M. Pančíka do šibenice. Jasné víťazstvo domácich skrášlil ďalší gól Vaščaka v 81. min po učebnicovej spolupráci s Nworahom a Harvilkom.

MFK Ružomberok – Spartak Myjava 2:2 (1:1)

Góly: 45.+ M. Nagy, 71. Zreľák - 20. Ciprys, 80. Sládek. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Turčák, 1315 divákov.

zostavy a striedania:

Ružomberok: Šavol – Habánek, Kružliak, Pránovský, Lovás – M. Nagy – L. Lupták, Turčák, Janič (81. Gerát), Mário Almaský (62. J. Vavrík) – Zreľák

Myjava: Solnička – Častulin, Jánošík, Černáček, Ciprys – Marček, Bílovký (43. Duga) – Daniel (46. Oršula), Sládek, Pekár – Šimonek

Lepšie začali hostia, naopak Liptáci v úvode boli dosť nepresní trochu aj kŕčovití. Postupne sa ale dostali do tempa a aj do prvých veľkých šancí. V 14. min. Solnička zo šibenice vytiahol Lovásovu hlavičku a v 19. min. zase reflexívne nohou zachránil po krásnej rýchlej akcii Ruže a koncovke Turčáka. Hneď na to však prišla kontra Spartaka a po centri Sládeka skóre zblízka otvoril Ciprys. V 34. min. Šavol kryl Danielov strelecký pokus z diaľky. O štyri minúty ma druhej strane mal vyrovnanie na kopačke Almaský, keď tesne spoza "malého vápna" trafil brvno. V 42. min. Pekárova štipľavá strela tesne minula domácu bránu. V závere polčasu domáci svojho súpera pritlačili a v nadstavenom čase vyrovnali, keď z hranice šestnástky sa perfektne trafil kapitán MFK Nagy.

V úvode druhého polčasu najprv Šimonek otestoval ranou pod brvno Šavola a vzápätí Almaský zase z diaľky Solničku. V 51. min. si Lupták zasekol Ciprysa a Zreľákovi chýbal kúsok, aby pred bránou dotiahol na centrovanú loptu. V 71. Lovásov center našiel Zreľákovu hlavu a Solnička nemal šancu. V 80. min. Sládek napriahol z 20 m a namieril nechytateľne k žrdi. V 84. min. Šimonek po rohu nožničkami prekopol domácu bránu. Do poslednej chvíle sa obe mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale remízový stav sa už nezmenil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články