Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kto nahradí rivalitu Messiho a Ronalda

Messi vs. Ronaldo. Najsledovanejšia rivalita futbalistov na svete. Kto ich však môže v budúcnosti nahradiť?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Raheem Sterling – Adnan Januzaj

Porovnávanie dvoch tínedžerov, hrajúcich za dvoch najväčších rivalov v Anglicku, musí byť zaujímavé. Fanúšikovia oboch klubov už začali porovnávať svoje zázraky. Sterling debutoval za Liverpool v sedemnástich rokoch. Stálou súčasťou prvého tímu je od sezóny 2011/12, no v druhej polovici postupne upadol. Nasledujúcu sezónu začal na lavičke, ale kvôli početným zraneniam hráčov Reds sa v decembri 2013 vrátil do základnej zostavy. Od tohto okamihu mladík zapôsobil natoľko, že bol nominovaný na cenu PFA Young player of the year. Sterling začal aktuálnu sezónu s dvoma gólmi a asistenciou. Januzaj absolvoval premiéru v prvom tíme United v minulej sezóne. Vo svojom prvom zápase skóroval dvakrát a postaral sa o comeback a výhru 2:1. V decembri bol taktiež nominovaný na cenu BBC Young Sports Personality. Obaja hráči boli súčasťou národných tímov na svetovom šampionáte v Brazílii. Sterling debutoval na národnom drese ako 17-ročný, Januzaj si musel počkať do devätnástky.

Paul Pogba – Mario Gotze

Obaja sú držiteľmi ocenenia Golden Ball, ktoré sa udeľuje najlepšiemu mladému hráčovi v Európe. Pogba získal cenu vlani, Gotze v roku 2011. Hoci Francúz získal cenu najlepšieho mladého hráča majstrovstiev sveta, futbalový svet si bude viac pamätať skôr Nemca a jeho víťazný gól vo finálovom zápase, ktorým získal titul pre „National elf“. Pogba získal v prvých dvoch sezónach v Juventuse dva ligové tituly a dva superpoháre, zatiaľ čo Gotze vyhral trikrát Bundesligu, UEFA Supercup a MS klubov. To je niekoľko úspechov dvojice, ktorá má to najlepšie pred sebou.

James Rodriguez – Eden Hazard

Súboj dvoch 23-ročných hráčov, ktorí vo svojej kariére už dosiahli niekoľko úspechov. Hoci nehrajú v rovnakej lige, mohli by sa stretnúť v Lige majstrov a to by mohol byť lákavý stret medzi Chelsea a Realom. Rodriguez sa stal slávnym po svetovom šampionáte, na ktorom získal zlatú kopačku pre najlepšieho strelca. Futbalový fanúšik určite vie, že je trojnásobný majster a víťaz Európskej ligy s FC Porto. Jeho výkony v Portugalsku ho dostali do AS Monako a po majstrovstvách sveta prestúpil do Realu Madrid. V Španielsku zatiaľ nemal veľa času na oslnenie, je však len na začiatku svojej cesty. Hazard hrá vo veľkom futbale od 16 rokov. Svoju kariéru začal vo francúzskom Lille a dopomohol mu k ligovému titulu. Dvakrát bol zvolený najlepším mladým hráčom ligy. V roku 2012 prestúpil, po mnohých špekuláciach, do Chelsea. V prvej sezóne vyhral Európsku ligu a v minulej sezóne získal cenu pre najlepšieho mladého hráča Premier League. V najbližších rokoch by mohlo ísť o obrovskú rivalitu.

Diego Costa – Sergio Aguero

Tento súboj by bol ešte zaujímavejší, ak by sa Costa rozhodol reprezentovať Brazíliu. Napriek tomu patria obaja k najlepším útočníkom a obaja hrajú v Premier League. Pred bránou vždy znamenajú nebezpečenstvo. Costov príchod do Anglicka je naozaj veľkolepý. V štyroch ligových zápasoch skóroval sedemkrát. Na druhú stranu Aguero skóroval trikrát, dva góly dal krátko po príchode z lavičky. Patrí k dôležitým článkom City, s ktorým získal dva ligové tituly. Nezabudnuteľný je jeho gól v závere sezóny 2011/12, ktorým zariadil titul. Manchester City a Chelsea sú aj v tejto sezóne favoritom na zisk titulu a súboje medzi nimi budú určite zaujímavé a my nemusíme dlho čakať, pretože sa stretnú už v nedeľu.

Gareth Bale – Neymar

Obaja prišli do La Ligy na začiatku sezóny 2013/14. Ich porovnávanie začalo ešte predtým, ako vôbec kopli do lopty vo svojom novom drese. Stačilo zverejniť sumy, za ktoré do klubu prišli. Je zrejmé, že Walesan mal lepšiu prvú sezónu. Bale pomohol Realu vyhrať Ligu majstrov a Copa del Rey. Celkovo si pripísal 22 gólov v 44 zápasoch. Neymar mal počas sezóny problémy so zranením a v 41 zápasoch dal 15 gólov. Bol kľúčovým článkom Brazílie počas svetového šampionátu, ktorý ale pre zranenie ukončil predčasne vo štvrťfinále. Neymar bude mať vždy výhodu, čo sa týka porovnávania národných tímov, hrá totiž v silnom mužstve, kým Bale reprezentuje krajinu, ktorá to má náročné so samotným kvalifikovaním sa na veľký turnaj. Momentálne sú v tieni veľkej rivality spoluhráčov Ronalda a Messiho, no o pár rokov to môže byť iné.

ANKETA: Kto nahradí rivalitu Messi-Ronaldo?

  • Bale - Neymar

    50%

  • Costa - Aguero

    25%

  • James - Hazard

    0%

  • Pogba - Gotze

    17%

  • Sterling - Januzaj

    8%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články