Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tréner Hapal vyzdvihol kvalitu juhoamerického súpera, pri rozlúčke so slovenským triom ho mrzeli dve veci

BRATISLAVA - Reprezentačný krst nového Tehelného poľa okorenený rozlúčkou trojice futbalistov Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec so slovenským dresom vyústil v nedeľu do lichotivej remízy s Paraguajom 1:1.
Zdroj: 32576
Zdieľajte:

Juhoameričania mali v zápase navrch, celoplošným aktívnym herným poňatím často dostali Slovákov do úzkych. Tí nastúpili v pozmenenej zostave, jednak z dôvodu rozlúčky, jednak si chcel tréner Pavel Hapal otestovať viacerých hráčov, ktorí v kvalifikácii často nedostávajú väčší priestor.

Niektorým slovenským hráčom vyšiel súboj proti "Los Guaranies" viac, iným menej. Hapal nechcel konkrétne kritizovať jednotlivcov, na priamu otázku však súhlasil s pozitívnym hodnotením krídelníka Lukáša Haraslína a pochválil aj Róberta Boženíka, strelca prvého slovenského reprezentačného gólu na novom Národnom futbalovom štadióne. "Dal prvý gól po rokoch na Tehelnom poli, to mu prajem. Pracoval, nabehal sa, bol dôrazný. Gól vyriešil veľmi dobre prvým dotykom, hráčom vždy hovorím, že prvý dotyk je ten najdôležitejší. Som rád, pomohlo nám to. Mali sme tam pasáž, kde sme boli slušní. Bohužiaľ sme to nedotiahli do víťazného konca, čo však pramenilo z toho, že Paraguaj bol v ofenzíve veľmi kvalitný."

Prečítajte si aj

Prvý krst na Národnom futbalovom štadióne nevyšiel optimálne: Dojemná rozlúčka s tromi velikánmi stála zato!

Hapal hodnotil súboj so zvláštnymi pocitmi, keďže sa nepodarilo naplniť víťazný scenár, v čom zohralo úlohu viacero faktorov. Jedným z kľúčových bolo, že sa domáci nedokázali vyrovnať s kvalitnou technickou vyspelosťou a celozápasovým pressingom "La Albirroja". V základe nastúpili lúčiaci sa Martin Škrtel s Adamom Nemcom, ktorí dostali polhodinový priestor a pri schádzaní z trávnika sa im dostalo zaslúžených ovácií od riedko zaplnených tribún. Hubočan, ktorého však limitoval vážny zdravotný problém, naskočil až v 87. minúte. "Boli by sme radi, ak by tam išli všetci na rovnakú minutáž. Ale Hubko mal celkom vážny problém a aj sme riskovali, keď sme ho zaradili do zápasu. Nechceli sme ho do klubu vrátiť zraneného, preto išiel až na záver. Povedal mi, že je v poriadku, tak som rád," vysvetlil český kouč.

Na prvý duel na novom Tehelnom poli si našlo cestu 6669 divákov. Hapala nižšia návšteva zamrzela: "Každopádne. Keď niekto v našich končinách povie Paraguaj, povedia kto to vôbec je? Ukazuje sa však, že to sú špičkové mužstvá s neskutočným potenciálom a je len škoda, že to fanúšikov neprilákalo viac aj na rozlúčku s takýmito hráčmi, ktorí dnes skončili. Mrzí nás to, ale verím, že v ďalšom zápase s Azerbajdžanom príde oveľa viac fanúšikov, aby nás povzbudili." Inak sa reprezentanti v Bratislave cítili dobre, s jednou vážnou výhradou na kvalitu trávnika. "Bolo fajn. Je to nádherný štadión, už keď sa človek rozhliadne z ihriska na tribúny. Až na tú hraciu plochu. Tá je ťažká, to asi každý videl. Máme ešte možnosť rozhodnúť sa, kde budeme hrať posledný kvalifikačný zápas. Ale s tou hracou plochou by to určite chcelo niečo urobiť. Pretože pre nás to bude podstatné a dôležité, ak sa rozhodneme odohrať zápas tu. Bola by to voda na mlyn brániaceho mužstva, resp. mužstva vychádzajúceho z defenzívy, pretože ten terén naozaj nebol dobrý," uviedol Hapal.

Ten sa vyjadril aj k aktuálnej situácii v tabuľke kvalifikačnej E-skupiny EURO 2020 po nedeľných dueloch Maďarsko - Azerbajdžan (1:0), resp. Wales - Chorvátsko (1:1). "Nesledoval som to. Výsledok súboja Walesu som sa dozvedel až po zápase, tam sa ešte dohrávalo nejakých sedem minút, tak som to potom až dosledoval. Aby som pravdu povedal, nesledoval som ani Azerbajdžan, to už bolo krátko pred našim zápasom, chcel som sa sústrediť na hráčov a atmosféru. Tvrdil som, že sa bude rozhodovať v posledných zápasoch a je to tu. Najhorší scenár je, že prehráme v Chorvátsku, to si samozrejme nikto neželá, naopak chceme tam zvíťaziť a mať to vo svojich rukách. Stále tam žije alternatíva, že aj s 13 bodmi môžeme postúpiť. Rozhodovať sa bude v posledných kolách," vyjadril sa Hapal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články