Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Fanúšikovia na Anfielde neverili vlastným očiam: Tento duel bol pre nás dôležitá lekcia!

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool odčinili úvodnú prehru 0:2 z Neapola a v druhom vystúpení v F-skupine Ligy majstrov 2019/2020 zdolali doma rakúsky Salzburg 4:3. Obhajca trofeje sa však musel na víťazstvo poriadne nadrieť. Po tom, čo premárnil trojgólový náskok, ukončil divokú prestrelku svojím druhým presným zásahom v zápase Mohamed Salah.
Zdroj: 26165
Zdieľajte:

"Tento duel bol pre nás dôležitá lekcia. Ukázali sme charakter. Za stavu 3:3 som sa neznepokojoval, vedel som, že naše šance ešte prídu," zhodnotil stretnutie domáci kouč Jürgen Klopp.

Liverpool neprehral doma v pohárovej Európe už päť rokov a toto konštatovanie platí aj po strede. Špeciálny zápas odohral útočník "The Reds" Sadio Mané, ktorý nastúpil proti svojmu bývalému klubu. Senegalčan obliekal dres Red Bullu Salzburg v rokoch 2012–2014. V stredu potreboval iba deväť minút na to, aby otvoril skóre. "Ak mám byť úprimný, vedel som, aký nesmierne kvalitný tím má Salzburg. Hral som zaň dva a pol roka. Nikdy sa nevzdali, tlačili nás a spôsobili nám veľké problémy. V konečnom dôsledku sme však strelili viac gólov," povedal Mané pre BT Sport.

Liverpool za stavu 3:0 ubral nohu z plynu a takmer sa mu to nevyplatilo. Rakúsky šampión bol blízko k senzácii. "Bol to bláznivý zápas. Ukázali sme, čo sme schopní dosiahnuť na najvyššej úrovni. Boli sme veľmi blízko k remíze," vyslovil sa pre DAZN autor tretieho gólu hostí Nór Erling Braut Haaland, ktorý prišiel na ihrisko len tri minúty pred vyrovnaním.

Prečítajte si aj

VIDEO Rozzúrený tréner Interu po obrate Barcelony: Zaslúžili sme si viac, oveľa viac!

Anglický vicemajster sa s tromi bodmi vyrovnal v tabuľke druhému Salzburgu, ktorý má lepšie skóre.

Na čele skupiny je štvorbodový Neapol, ktorý v stredu hral na pôde belgického Genku nerozhodne 0:0. Slovenský reprezentant Patrik Hrošovský odohral za domácich celý zápas. V stretnutí s veľkým množstvom šancí trafili hostia v prvom dejstve trikrát konštrukciu domácej brány - dvakrát ju opečiatkoval Jose Callejón a raz Arkadiusz Milik, pokus Kalidoua Koulibalyho v 38. minúte vykopol spred bránkovej čiary Hrošovský. Nebezpečnú tečovanú strelu mal aj slovenský stredopoliar. Belgický majster získal prvý bod, keď v prvom kole prehral v Salzburgu vysoko 2:6.

Neapolu sa remíza málila. "Mali sme byť v koncovke chladnokrvnejší. To je všetko, čo môžem povedať k výkonu môjho tímu," vyjadril sa tréner SSC Carlo Ancelotti.

Prečítajte si aj

VIDEO Sklamanie Trpišovského, slová chvály kouča Dortmundu na Slaviu: Kto to nevidí, je slepý a nerozumie futbalu!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články