Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Súperi Slovana neoslnili

Zo súperov nášho majstra v Európskej lige dokázal vyhrať len Bern.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Young Boys Bern zvíťazili v nedeľňajšom dueli 8. kola švajčiarskej ligy nad Luzernom tesne 3:2. O výhre domácich rozhodol v 83. minúte obranca Alain Rochat, pred ním skórovali Raphaël Nuzzolo a Samuel Afum. Zápas bol pre YB Bern generálkou na štvrtkový úvodný súboj I-skupiny hlavnej fázy Európskej ligy UEFA 2014/2015 so slovenským majstrom Slovanom Bratislava.

"Musím povedať, že to bol proti Luzernu veľmi náročný a dobrý zápas. My sme dvakrát viedli a našťastie sme dokázali získať v závere tretím gólom víťazstvo. Nerodilo sa ľahko, lebo Luzern je veľmi dobrý. V našej hre ešte treba čo to vyladiť, ale sme spokojní," povedal Uli Forte, tréner YBB.

Z ďalších súperov "belasých" český majster Sparta Praha remizovala bez gólov v Tepliciach v 7. kole českej Synot ligy. Taliansky Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom doma padol s Chievom Verona 0:1 v 2. kole Serie A. Nedarilo sa ani Slovanu, 8-násobný slovenský šampión v šlágri 9. kola Fortuna ligy prehral pod Dubňom so šesťnásobným majstrom SR Žilinou rozdielom triedy 0:3.

Na ihrisku nezdolaných Teplíc viac ako 10.000 divákov sledovalo kvalitný a bojovný zápas, v ktorom sa zrodila zaslúžená deľba bodov. Sparta je s 13-timi bodmi druhá, vedúca Plzeň nazbierala rovnaký počet bodov, ale má ešte k dispozícii pondelňajšiu dohrávku v Liberci. "Prišli sme s úmyslom odohrať dobrý zápas a získať tri body, ale tu sa vyhráva ťažko," povedal tréner Sparty Vítězslav Lavička. "Bol to veľmi kvalitný zápas. Prvý polčas hrali Teplice veľmi dobre, po prestávke sa to obrátilo," dodal. Slovenský obranca pražského tímu Michal Breznaník presedel celý duel na lavičke náhradníkov. Pražania začínajú boje v EL tento štvrtok v Neapole. Prvé atraktívne derby dvoch rivalov z bývalého Česko-Slovenska sa uskutoční 23. októbra v Bratislave, 6. novembra sa súperi stretnú v Prahe.

Španielsky tréner futbalistov SSC Neapol Rafael Benitez bol sklamaný z prehry jeho tímu v 2. kola Serie A doma s Chievom Verona (0:1). Jeho zverenci boli celý zápas lepší a aktívnejší, ale nepremenili ani jednu z veľkého množstva príležitostí. Celý zápas odohral aj kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík. Jediným úspešným strelcom na štadióne San Paolo bol hosťujúci Maxi Lopez, ktorý skóroval v 49. minúte. Chievo neprehralo pod Vezuvom druhý zápas po sebe, v januári tam remizovalo 1:1. "Po takomto zápase sa nehovorí jednoducho. Mali sme množstvo šancí, v posledných 20 minútach sme vyvinuli obrovský tlak, ale nedali sme gól. Keby sme vyhrali 3:1, tak nemôže nikto nič povedať. Naši priaznivci boli fantastickí, hnali nás až do konca, ale žiaľ nám to tam nepadlo," povedal Benitez pre Sky Sport.

Neapol mohol ísť do vedenia už v prvom polčase, ale v 27. minúte zahodil jedenástku argentínsky útočník Gonzalo Higuain. Neapol mal držanie lopty 72 percent a bol výrazne lepší vo všetkých štatistikách. Na strely vyhral 33:8, z toho na bránku 9:1, na rohy 15:2. Ani táto obrovská prevaha však na body nestačila. "Partenopei" nevyšiel vstup do sezóny, keď zo štyroch súťažných zápasov vyhrali len jeden. Neapol nepostúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov a teraz senzačne prehral doma s Chievom. Benitez nechcel komentovať, či slabší vstup môže ovplyvniť šance tímu na zisk titulu. "Ja som o Scudette pred sezónou nerozprával. Odohrali sme len druhé kolo, do konca sezóny je veľmi ďaleko," dodal španielsky kouč.

2. kolo Serie A:

SSC Neapol - Chievo Verona 0:1 (0:0)

Gól: 49. Lopez, 39.157 divákov

zostava SSC: Rafael - Maggio, Albiol, Koulibaly, Zuniga - Inler, Jorginho (72. De Guzman) - Callejon (78. Duvan), Hamšík, Insigne (58. Mertens) - Higuain

8. kolo Super Ligy:

Young Boys Bern - FC Luzern 3:2 (2:1)

Góly: 19. Nuzzolo, 34. Afum, 83. Rochat - 32. Schneuwly, 49. Jantscher

zostava Young Boys: Mvogo - Sutter (67. Hadergjonaj), von Bergen, Rochat, Lecjaks - Sanogo Junior, Gajič - Steffen (77. Hoarau), Costanzo (67. Kubo), Nuzzolo - Afum

7. kolo Synot ligy:

Teplice - Sparta 0:0

Zostava Sparty: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Brabec, Costa - Dočkal, Vacek (62. Hušbauer), Matějovský (76. Konaté), Mareček, Krejčí - Lafata

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články