Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žrebovanie Slovnaft Cupu totálnou fraškou: Obhajca z Trnavy po ďalšej chybe žiada ďalšie opakovanie!

BRATISLAVA - Pri pondelňajšom žrebe osemfinálových zápasov Slovnaft Cupu zlyhal ľudský faktor a Slovenský futbalový zväz ho pre regulárnosť nechal zopakovať. V pondelok totiž prišlo pri žrebe k faux pas, keď namiesto Dunajskej Stredy do osudia mylne pridali dvakrát Senicu. Ani utorňajší osemfinálový žreb sa ale nevyhol diskutabilnému momentu.
Zdroj: 32428
Zdieľajte:

Za chybu sa SFZ ospravedlnil a okamžite nariadil opakovanie osemfinálového žrebu, ktorý sa uskutočnil o deň na to.

Prečítajte si aj

VIDEO Obrovský trapas SFZ: Zlyhal ľudský faktor, osemfinálový žreb Slovnaft Cupu sa bude opakovať!

Ani po utorňajšom žrebe osemfinálových dvojíc ale nevládla všeobecná spokojnosť. Na regulárnosť priebehu sa posťažoval obhajca pohárovej trofeje FC Spartak Trnava.

"Po tom, čo sa musel pondelkový žreb osemfinále Slovnaft Cupu opakovať, lebo zlyhal ľudský faktor a pri žrebe chýbal lístok s DAC Dunajská Streda, nemožno považovať za regulárne ani dnešné opakovanie žrebu, kedy organizátorov zradilo žrebovacie osudie.

Futbalový Slovan, hoci neabsolvoval ešte ani 2. kolo, žiadal opakovanie žrebovania, nakoľko bola dvakrát vyžrebovaná Senica a loptička s D. Stredou bola pridaná do žrebovacej misky až dodatočne počas žrebovania. Riadiaci orgán súťaže sťažnosti vyhovel a dnes vyžreboval osemfinálové dvojice opäť. Bohužiaľ, ani tentoraz sa to nezaobišlo bez problémov, ktoré podľa nášho názoru narušili regulárnosť celého aktu.

Počas žrebovania bola v miske s číslami jedna loptička otvorená, žrebujúci ju vytiahol a následne opäť vrátil do misky s ostatnými loptičkami. Opätovne sa teda žrebovanie neuskutočnilo v zmysle všetkých pravidiel, ktoré sa mali počas takéhoto závažného aktu dodržiavať, považujeme ho za neregulárne a žiadame jeho opakovanie.

Sme si vedomí toho, že zo žrebovania sa už týmto pádom stáva fraška, ale, bohužiaľ, spôsobili ju svojím ľahkovážnym konaním zodpovedné osoby, ktoré Slovnaft Cup riadia," uviedli na klubovej stránke zástupcovia Spartaka.

Hrací termín osemfinále je 30. október. Žreb bol voľný, teda neplatilo regionálne ani súťažné nasadenie. Platilo jediné obmedzenie, a to, že ak sa stretnú kluby, ktoré delia dve súťaže, hrať sa bude na ihrisku hrajúceho nižšiu súťaž.

Zápasy osemfinále sa hrajú na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, ale nasleduje rozstrel z 11 m.

opakovaný žreb osemfinále 51. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2019/2020:

FC Nitra - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
FK Poprad - MFK Dukla Banská Bystrica
Slávia TU Košice/FK Pohronie - ViOn Zlaté Moravce-Vráble
OFK Malženice/FK Senica - MFK Ružomberok
DAC Dunajská Streda - Spartak Trnava
TJ Družstevník Liptovská Štiavnica/Slovan Bratislava//TJ Družstevník Oravská Poruba///Partizán Bardejov - MŠK Žilina
AS Trenčín - MFK Skalica
ŠKF Sereď - FC Petržalka

Zdieľajte:
Zdroje informácií: fcspartaktrnava.com, futbalovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články