Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Ivan Kmotrík mladší je vinný za hajlovanie: Aký trest mu vymerali?

BRATISLAVA - Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica vydal trestný rozkaz, v ktorom uznal za vinného viceprezidenta a generálneho riaditeľa futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivana K. mladšieho, obvineného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a uložil mu peňažný trest vo výške päťtisíc eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.
Zdroj: 15674
Zdieľajte:

"Samosudca ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, vydal dňa 19. augusta trestný rozkaz, v ktorom uznal za vinného I. K. obvineného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a uložil mu peňažný trest vo výške päťtisíc eur. Pre prípad, že by výkon peňažného trestu mohol byť úmyselne zmarený, súd obvinenému ustanovil náhradný trest odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov," konkretizovala ďalej hovorkyňa. Rozhodnutie nie je právoplatné. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na ŠTS v Pezinku obžalobu na Ivana K. ml. v druhej polovici augusta. Na ŠTS obžalobu zaregistrovali 15. augusta.

Prečítajte si aj

VIDEO Jaroslav Mihalík opäť mení klub

"Prokurátor ÚŠP podal na ŠTS obžalobu na Ivana K. obvineného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. V máji 2018, po skončení futbalového zápasu v Trnave, na hracej ploche štadióna za prítomnosti viacerých osôb, ktoré sa po skončení sa futbalového zápasu nachádzali na tribúnach futbalového štadióna, prudko predpažil hore pravú ruku s otvorenou vystretou dlaňou otočenou smerom k zemi so spojenými prstami, a to nad úroveň svojej hlavy, pričom súčasne vyslovil slová 'Heil Hitler', po vyslovení ktorých ešte chvíľku držal pravú ruku vystretú vo vyššie opísanej polohe, a až následne ju pripažil," konkretizovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Ako dodala, obvinený takto prezentoval pozdrav, ktorý sa spája s nacistickou ideológiou nemeckej tretej ríše na čele s Adolfom Hitlerom v rokoch 1933 - 1945, a následne s neonacistickým hnutím.

Prečítajte si aj

VIDEO Martin Škrteľ mieri späť do Turecka, ale nie do Fenerbahce!

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhol prokurátorovi obžalovať Ivana K. ml. z úmyselného prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, keď mal po finále Slovenského pohára 2017/2018 medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok použiť nemecký nacistický pozdrav na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články