Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Lukaku sa stal obeťou rasizmu

CAGLIARI - Belgický futbalista Romelu Lukaku sa stal terčom rasistických pokrikov v nedeľnom zápase talianskej Serie A. Dvadsaťšesťročný útočník rozhodol o víťazstve Interu Miláno v Cagliari 2:1, keď v druhom polčase premenil pokutový kop.
Zdroj: 30861
Zdieľajte:

Tamojší fanúšikovia sú známi rasistickým správaním voči hráčom tmavej pleti. V minulosti urážali napríklad Moiseho Keana z Juventusu Turín či jeho spoluhráča Blaiseho Matuidiho. Zaujímavé je, že ani v jednom prípade nezasiahla federácia. Práve naopak, v roku 2017 potrestala stredopoliara Pescary Sulleyho Muntariho keď odišiel z ihriska po rasistických útokoch z hľadiska v Cagliari.

Prečítajte si aj

VIDEO Konflikt Maného so Salahom!

Správanie na tribúnach odsúdil po nedeľnom stretnutí aj slovenský obranca v službách Interu Milan Škriniar. "Takéto veci nemajú čo hľadať vo futbale. Žiaľ, stále sa vyskytujú," povedal podľa La Gazzetta dello Sport. O čosi zdržanlivejší bol tréner Antonio Conte. Priznal, že nevhodné správanie nepostrehol, incident však nezľahčoval: "Naozaj som nič nepočul, ale ak je to pravda, potrebujeme v Taliansku zlepšiť osvetu."

Prečítajte si aj

VIDEO Škrtel si ligu majstrov nezahrá: Skončil v klube Atalanta Bergamo

Lukaku prestúpil do Milána v lete z Manchestru United za 74 miliónov libier. V drese "nerazzurri" sa mu zatiaľ darí, keď sa presadil v oboch ligových zápasoch. V úvodnom kole sa podieľal na triumfe nad Lecce 4:0, v nedeľu sa postaral o víťazný zásah. Aj vďaka nemu figuruje Inter na čele tabuľky Serie A so skóre 6:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články