Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Talenty, ktoré môžu zažiariť

Každá sezóna nám prináša desiatky skvelých talentov, ktorí sa budú mať šancu ukázať. My si predstavíme horúcu desiatku mladých pušiek, ktorý je váš obľúbenec?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jan Oblak

Začíname s brankárom, ktorý ešte pred letom obliekal dres Benficy Lisabon. Mladý Slovinec má stále len 21 rokov no už si vyskúšal viac angažmánov. V sezóne 12/13 odchytal 28 duelov v portugalskom Rio Ave, kde hosťoval. Atlético Madrid po odchode Thibauta Courtiosa muselo hľadať perspektívnu náhradu medzi 3 žrde a asi najlepšie riešenie bol Oblak. Tak uvidíme, či mu Simeone dá šancu a Slovinec bude v bránke Atlétov žiariť tak ako Courtois.

Erik Durm

Nepochybne jeden z najväčších talentov Bundesligy a krajný bek BVB Erik Durm má pred sebou ozaj sľubnú sezónu. Počas minulého ročníka dostal dostatok príležitostí aby sa ukázal, keď v Borrusii vládla maródka. Svojou zdravou agresivitou a odvážnou hrou si vyslúžil aj miesto v zlatom tíme Jogiho Lowa. Ak tohto 22-ročného mladíka nepostihne zranenie tak sa určite máme načo tešiť.

Serge Aurier

Toto meno možno všetci nepoznáte, no verte, že čochvíľa budete. Talentovaný bek z Pobrežia Slonoviny už od svojich 17 rokov hraje Ligue 1. Jeho kroky začínali v klube Lens a posledné dve sezóny hral v Toulouse, v ktorom odohral viac než 70 duelov. Stále 21-ročný megatalent francúzskeho futbalu v lete posilnil majstra z Paríža, kde prišiel na hosťovanie. Aj keď PSG má na kraji obrany kvality ako Maxwell, Digne či van der Wiel, Aurier bude určite tvrdá konkurencia v boji o miesto v základnej zostave.

Kurt Zouma

Aj Zouma je zo školy menom Ligue 1. Predkov má z Afriky no on sa narodil v Lyone, kde ale nikdy nehral, zatiaľ náš najmladší kandidát má za sebou skvelé roky v prvoligovom Saint-Etienne, kde svojimi výkonmi zaujal nejeden veľkoklub. Už v januári tohto roku sa vedelo, že 19-ročný stopér bude od novej sezóny obliekať dres londýnskej Chelsea. Je však známe, že Mourinhova taktika nakupovania talentov nedopadne vždy najlepšie a hráči sa túlajú po hosťovaniach, lenže Zoumu si Mourinho nechal v zálohe a skoro 2 metre vysoký obranca bude kryť chrbát a zbierať skúsenosti od stopérskych majstrov- Cahilla a Terryho.

Pierre Emil-Hojbjerg

Objav hlavne z minulej sezóny, kedy sa mu podarilo ukázať čo v ňom ozaj je. Dánsky mladík v službách Bayernu Mníchov bol po ostatné dve sezóny hráčom rezervy, no to prišiel Guardiola a z chlapca urobil chlapa. Defenzívny štít s veľkou perspektívou zažil však aj ťažké obdobie, pretože mu zomrel otec. No podľa jeho slov ho to posunulo vpred a chce hrať dobre kvôli otcovi. Jeho prvý ozajstný a veľký zápas prišiel vtedy, keď sa objavil v základnej zostave Bayernu na finále DFB-Pokalu proti BVB, tam Hojbjerg odohral viac než 100 minút a Guardiola rozhodnutie určite neľutoval. Pierre taktiež zarezáva v A-tíme dánskej repre. Uvidíme, či sa cez bavorskú konkurenciu v strede poľa dostane do hry aj v tejto sezóne.

Max Meyer

Ak si nejaký nemecký klbu vie vyhchovať perfektné talenty, tak je to bezpochyby Schalke 04. Meyer má len 18 rokov a už stihol debut v Nemeckej reprezentácií a odohrať viac než 40 duelov za Schalke. Tento podhrotový a nádejný tvorca hry si získal takú dôveru, že ho tréner Keller postavil napríklad aj proti Realu Madrid. Ak bude Max pokračovať vo výkonoch z minulej sezóny, tak budeme sledovať riadnu naťahovačku TOP veľkoklubov.

Mario Pašalić

Rodák z Nemecka, no reprezentant Chorvátska sa po roku v Hajduku Split dostal rovno do Chelsea! Síce Mario hneď odišiel hosťovať do španielskeho Elche, bola to preňho asi najlepšia cesta. Už viac mladých stredopoliarov podpísalo zmluvu s "The Blues", no máloktorí sa chytili. Tento len 19 ročný "playmaker" môže byť nový Lampard či Fabregas, no čas ukáže.

Munir El Haddadi

Menom ako nejaký pakistanský terorista, no futbalovým umením ako boh. Čerstvý 19-nástnik má Arabské korene, no reprezentuje La Roju, kde si už odbil aj debut. O Munirovi skoro nikto nevedel až do teraz, keďže sa pri neúčasti Barcelonských snajprov muselo čerpať z rezervy, no chyba to určite nebola. Futbalovo vyrástol v Atléticu Madrid no od jeho 16 rokov patrí La Masii. Na to aby získal sympatie trénera Enriqeho a fanúšikov Barcy mu stačili 2 zápasy, ako bude El Haddadi pokračovať?

Hachim Mastour

Presúvame sa do Talianska, konkrétne do Milána, kde dres AC oblieka tínedžer menom Hachim Mastour, o ktorom ste už určite počuli. Dátum narodenia, 15.6.1998, áno čítate správne. Ešte ani 18 ročný Mastour je členom A-tímu AC Milána, za ktorý ešte síce nenastúpil, no jeho talent a predpoklady byť superstar jeho debut len približujú. Pozíciou ako útočný krídelník či hroťák si Hachim vybral skvelé idoly, pretože fandí ako Messimu, tak aj Ronaldovi a je uchvátený z hry Neymara a Garetha Balea. Zaujímavosť je, že Mastour mohol kľudne patriť rivalovi Interu, lenže Inter porušil pravidlá pri kupovaní neplnoletých hráčov a tak Hachim zamieril do AC. Čaká ho veľká budúcnosť a my len s radosťou čakáme na jeho kúsky v Serii A.

Lazar Marković

Začiatky v Partizane, no nie Bardejov, ale Belehrad. Zdravo drzý a útočný Marković si za rok v Benfice urobil také meno, že Brendan Rodgers zaň neváhal vysoliť viac než 20 miliónv eúr, a to má 19 rokov. S číslom 50 doň Liverpool vkladá nádej a dôveru, že pretiahne svoje nadanie zo Srbska a Portugalska aj do Premier League, lenže to bude náročná skúška.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články