Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenská 21-tka spoznala svojho súpera

Mladí Slováci v baráži o ME 2015 proti Taliansku.
Zdroj:
Zdieľajte:

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa v baráži o postup na finálový turnaj ME 2015 v Česku stretnú Talianskom. Rozhodol o tom piatkový žreb vo švajčiarskom Nyone, pri ktorom figurovali zverenci trénera Ivana Galáda medzi nenasadenou sedmičkou tímov. Barážové duely sú na programe od 8. do 14. októbra, mladí Slováci odohrajú prvý zápas na domácej pôde.

Možnými súpermi Slovenska boli aj obhajcovia titulu z roku 2013 Španieli i ďalší európski futbaloví giganti Nemecko, Anglicko, Francúzsko, Portugalsko a Dánsko. Postup do baráže si vybojovali víťazi desiatich kvalifikačných skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest. Slovenský národný tím triumfoval v 3. kvalifikačnej skupine. Taliani sú päťnásobnými európskymi šampiónmi v tejto vekovej kategórii.

Finálový turnaj ME sa uskutoční na 17. až 30. júna budúceho roka v Česku, ktoré má ako organizátor na šampionáte istú miestenku. Hrať sa bude na štadiónoch v Prahe (Letná, Eden), v Olomouci a v Uherskom Hradišti. Žreb finálového turnaja je na programe 6. novembra v Prahe. Štyria semifinalisti zo šampionátu sa prebojujú na OH 2016 v Rio de Janeiro. V závere 3. kvalifikačnej skupiny potrebovala Galádova družina v pondelok v Tilburgu nad domácim Holandskom zvíťaziť, aby mala istotu postupu do baráže z prvého miesta. Po výbornom výkone vyhrala 1:0 gólom Adama Zreľáka. Slováci sa tak do baráže dostali už druhýkrát za sebou po roku 2012, vtedy v baráži neuspeli práve s Holandskom po dvoch zhodných prehrách 0:2. Taliani vyhrali 9. kvalifikačnú skupinu pred Srbskom s bilanciou 6 víťazstiev a 2 prehry.

Slovensko naposledy hralo na finálovom turnaji ME tejto vekovej kategórie v roku 2000 v domácom prostredí. Obsadilo na ňom štvrté miesto a prebojovalo sa na OH v Sydney.

Žreb baráže ME 2015 hráčov do 21 rokov (8. až 14. októbra 2014):

Slovensko - Taliansko

Francúzsko - Švédsko

Dánsko - Island

Anglicko - Chorvátsko

Holandsko - Portugalsko

Ukrajina - Nemecko

Srbsko - Španielsko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články