Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan spoznal súperov v Lige majstrov: Belasých v prípade postupu čaká repríza súboja spred ôsmich rokov

NYON - Súperom slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava v 1. kole kvalifikácie Ligy majstrov 2019/20 bude čiernohorský majster FK Sutjeska Nikšić.
Zdroj: 31993
Zdieľajte:

Prvý zápas belasí odohrajú doma na Tehelnom poli, hrať sa bude 9./10. júla. Odveta je na programe o týždeň neskôr v Čiernej Hore (16./17. júla).

Slovanisti sa okrem Sutjesky mohli v prvom kole stretnúť ešte s maltskou Vallettou, bosnianskym FK Sarajevo, albánskym FK Partizani a gruzínskym Saburtalo Tbilisi.

Slovan sa v prípade postupu cez FK Sutjeska stretne v 2. kole kvalifikácie Ligy majstrov s cyperským majstrom Apoel FC. Prvý zápas by sa hral 23./24. júla v Bratislave, odveta o týždeň neskôr na Cypre.

So známym cyperským klubom doplneným o kvalitných legionárov sa Slovan v kvalifikácii Ligy majstrov stretol aj v lete 2011. Belasí vtedy na Cypre remizovali 0:0, v domácej odvete prehrali 0:2. Po vypadnutí s APOEL FC však slovanisti putovali do play-off Európskej ligy, kde vyradili slávny AS Rím a zahrali si v skupinovej fáze.

„Rešpektujeme výsledky žrebu, stretneme sa s čiernohorským majstrom, ktorý vyhral ligu s deväťbodovým náskokom. Okrem domácich futbalistov majú v kádri aj štyroch srbských hráčov. V rámci tímov, s ktorými sme sa mohli stretnúť v prvom kole, sme nemali nejakú preferenciu, len sme sa chceli vyhnúť gruzínskemu majstrovi kvôli dlhému cestovaniu a špecifickému prostrediu. Zozbierame si čo najviac informácií, naším zámerom je vytvoriť si v prvom domácom zápase dobrú východiskovú pozíciu na postup. Veríme, že nás prídu podporiť aj fanúšikovia a opäť budú naším dvanástym hráčom, čím nám môžu pomôcť k postupu,“ reagoval pre oficiálny klubový web na žreb športový riaditeľ klubu Richard Trutz.

Naši hráči dnes v rámci tímového mítingu spoločne sledovali priamy prenos zo žrebu. „Môžem prezradiť, že najviac z nás vrátane mňa tipovalo za súpera maltskú Vallettu. Budeme zbierať informácie o súperovi, aby sme hráčov čo najlepšie pripravili na to, čo nás čaká. Chceme sa oprieť o prvý domáci zápas, to znamená neinkasovať a streliť čo najviac gólov, keďže pohárová matematika je jasne daná. Sme nasadení, čo nám velí postúpiť do ďalšieho kola,“ povedal tréner Martin Ševela.

„Prvé kolo európskeho pohára je vždy zaujímavé, nikdy neviete, kam vás žreb zanesie. Spomedzi súperov, s ktorými sme sa mohli stretnúť, máme skúsenosti s Albáncami a Malťanmi, o tomto tíme toľko nevieme. V kabíne máme Borisa Cmiljaniča z Čiernej Hory, takže určite budeme od neho čerpať informácie. Žreb vnímam normálne, urobíme maximum, aby sme cez súpera postúpili,“ zhodnotil žreb brankár Dominik Greif.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: skslovan.com, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články