Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Štetina má formu, patrí k najlepším obrancom v Česke

Štetinovi vyšiel v Dukle Praha úvod sezóny, myslí aj na reprezentáciu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Slovenský futbalista Lukáš Štetina patrí k najlepším defenzívnym hráčom českej Synot ligy. Svedčí o tom štatistika portálu eFotbal.cz, podľa ktorej vyhral v doterajšom priebehu súťaže v drese Dukly Praha už 59 osobných súbojov.

Dukla vstúpila do sezóny vcelku úspešne, keď v úvodných šiestich kolách okúsila len raz trpkosť prehry. S tromi víťazstvami a dvomi prehrami jej patrí v priebežnej tabuľke 8. priečka. "Po nie príliš vydarenej jarnej časti sme do novej sezóny chceli vstúpiť čo najlepšie. Myslím si, že sa nám to aj podarilo a nebyť nešťastnej prehry na pôde Viktorky Plzeň, mohli sme byť v tabuľke aj vyššie," povedal na oficiálnom webe svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency (FSA) Štetina.

Úspešné účinkovanie Dukly v novej sezóne Synot ligy podčiarkol aj triumf nad Spartou v pražskom derby, ktorý sa v najvyššej domácej súťaži zrodil vôbec prvýkrát. Práve Štetinu vyhlásili za najlepšieho hráča stretnutia. "Tesné víťazstvo 1:0 nám veľmi pomohlo, najmä čo sa týka sebavedomia. Boli sme lepším tímom ako Sparta, čo ocenili aj naši diváci. Bolo sa na čo pozerať, pri toľkých šanciach to ani nevyzeralo, že sa to skončí takým tesným výsledkom," dodal 23-ročný obranca.

Jeho výkony neunikli ani pozornosti reprezentačného trénera Jána Kozáka, ktorý ho na úvod kvalifikačného cyklu o postup na ME 2016 zaradil do širšej nominácie. "Potešilo ma, keď som tam videl svoje meno. Určite by som chcel byť aj v užšej nominácii, ale som vďačný aj za to, že ma sledujú. Postupom času by som sa chcel vypracovať na stabilného člena slovenského tímu," dodal Štetina, ktorý ma na konte zatiaľ jeden reprezentačný štart.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články