Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FIFA nepotrestá Nigériu, prezident federácie sa vrátil do práce

Nigéria definitívne unikla trestu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorý africkej krajine hrozil za to, že po majstrovstvách sveta v Brazílii zvrhla vláda vedenie futbalovej federácie (NFF). Zamestnanci federácie sa na začiatku týždňa vrátili do práce. Informáciu priniesla FIFA.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V krajine afrických šampiónov to vrelo krátko po MS v Brazílii, kde Nigéria nepostúpila zo skupiny a neúspech si odniesol prezident NFF Aminu Maigari. Toho miestna vláda aj s jeho zamestnancami odvolala z funkcie a až do pondelka sa na úrade normálne nepracovalo. Nigérii hrozilo, že jej FIFA zastaví činnosť vo všetkých medzinárodných súťažiach. "Situácia v Nigérii sa dostala do normálu a preto NFF nepotrestáme," uviedla v stanovisku FIFA.

Nigéria tak môže v stredu nastúpiť v juhoafrickom Kapskom Meste v ďalšom zápase kvalifikácie o postup na Africký pohár 2015. Vo svojom úvodnom vystúpení v kvalifikácii pripravili nigérijskí futbalisti svojim fanúšikom nemilé prekvapenie, keď podľahli Kongu 0:2 a po 33 rokoch prehrali na domácom ihrisku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články