Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ďurica: "Nešli sme sem na výlet"

Pozápasové reakcie našich hráčov, po výhre v Kyjeve.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ján Kozák, tréner SR: "V prvom rade treba poďakovať hráčom za obetavý výkon. Po fyzickej stránke to bolo náročné stretnutie. Kvalifikácia je dlhá, ale všetci čo robíme pri reprezentácii sme sa snažili ich nastaviť tak, aby dnes podali obetavý výkon. Boli fázy, keď nás súper zatlačil, stálo pri nás šťastie, ale o to je pre nás toto víťazstvo povzbudivejšie."

Róbert Mak, autor víťazného gólu: "Je to veľký úspech pre mňa, ale najmä pre mužstvo. Dobre som si prebral loptu a potom som šiel sám na brankára, snažil som sa presne zakončiť. Ukrajina má veľmi dobré mužstvo, ale my sme sa poctivo pripravili. Podržali nás brankár a obrana. Najbližšie k nám prídu Španieli, ale nikdy neviete čo sa stane..."

Ján Ďurica, stopér SR: "Nešli sme sem na výlet a sme radi, že to takto dopadlo. Všetci sme bojovali do konca a preto sme vyhrali. Všetky pokyny trénera sme dodržali, bola tam disciplína, srdce a ochota. Mohol som za stavu 1:0 zvýšiť vedenie, ale bol som blízko k bráne a navyše v záklone. Škoda, ale vyhrali sme a to je hlavné. Všetci sme podali fantastický výkon, ale ideme ďalej a už o mesiac nás čaká ťažký dvojzápas. Tešíme sa na Španielov v Žiline."

Marek Hamšík, kapitán SR: "Bojovali sme jeden za druhého. Najťažšie nám bolo vždy na koncoch polčasov. Robo Mak hral super, ale všetci sme hrali to, na čo sme mali. V šatni panovala radosť. Ale musíme ísť ďalej, od zápasu k zápasu a potvrdiť zisk bodov v ďalších dueloch."

Juraj Kucka, stredopoliar SR: "Je to úplne super. Všetci sme veľmi šťastní, že sme to takto zvládli. Určite mali viac z hry Ukrajinci, ale našťastie sme to ukopali, a vydržali najmä tie konce polčasov, kde to bolo ťažké. Mali sme aj viacero dier v hre, nedalo sa s nimi všetko zabrániť. Už sme to v druhom polčase hrali viac na obrane, lebo nám na útok chýbali sily. Proti Španielsku už môžeme iba prekvapiť, nik nebude od nás čakať víťazstvo. A my budeme dobre naladí."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články