Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Všetkým sympatický Ajax je jednou nohou vo finále Ligy majstrov

LONDÝN - Futbalisti holandského Ajaxu Amsterdam dokázali zvíťaziť na pôde londýnskeho Tottenhamu
Zdroj: 31619
Zdieľajte:

V posledný aprílový deň sa sústredili zraky futbalových fanúšikov do Londýna. V Anglicku sa totižto odohrával prvý semifinálový súboj najprestížnejšej európskej súťaže. Futbalisti Tottenhamu Hotspurs hostili, prekvapenie súťaže, Ajax Amsterdam. O jediný presný zásah sa postaral 22 - ročný Donny van de Beek, pre ktorého to bol ešte len druhý presný zásah vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov, avšak opäť s prívlastkom "dôležitý".

Hostia svojho súpera zaskočili gólom už v 15. minúte. Priebeh hry bol pomerne vyrovnaný, no napokon predsa prebrali opraty nad zápasom hráči domáceho Tottenhamu a usilovali sa o vyrovnanie. Ajax však v defenzíve neurobil ani maličkú chybičku, a preto sa im podarilo udržať si čisté konto.

Odveta je na programe už o týždeň, konkrétne o 21:00. Tentokrát sa bude hrať v Amsterdam Aréne, a tak budú poháňaní domácimi fanúšikmi práve hráči Ajaxu, ktorí sú jednou nohou už vo vysnenom finále. Náskok 0:1 je veľmi ľahko dostihnuteľný, a preto by bola hlúposť najväčšieho ranku hrať na bezgólovú remízu.


Tottenham Hotspur - Ajax Amsterdam 0:1 (0:1)

Gól: 15. van de Beek, rozhodoval: Lahoz (Špa.)
ŽK: Tagliafico, Veltman (obaja Ajax)

Zostavy:

Tottenham: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen (39. Sissoko) – Trippier (79. Foyth), Eriksen, Wanyama, Rose (79. Davies) – Alli, Llorente, Lucas Moura

Ajax: Onana – Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico – van de Beek, Schöne (65. Mazraoui), de Jong – Zijach (87. Huntelaar), Tadič, Neres

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Matúš Macháč

Diskusia

Podobné články