Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenskí mladíci pripravení šokovať svet

Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká v pondelok v derniére kvalifikácie ME 2015 zápas o všetko.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Na pôde lídra 3. skupiny v Holandsku potrebuje nutne bodovať, istotu postupu do baráže ale mladým Slovákom zabezpečí iba víťazstvo. V tom prípade by skupinu vyhrali, po remíze by museli čakať na zhluk mimoriadne priaznivých výsledkov z iných skupín. Duel v Tilburgu má výkop o 18.30 h, rozhoduje ho španielsky arbiter Javier Estrada.

Zverenci trénera Ivana Galáda naposledy doma zaváhali so Škótskom, keď napriek hernej prevahe v Senci iba remizovali 1:1. Udržali si síce druhú priečku v 3. skupine s dvojbodovým mankom na Holandsko, v súhrnnej tabuľke tímov z druhých miest všetkých skupín ale klesli až na šiestu pozíciu. Iba štyria najlepší z druhých miest postúpia do baráže, kde sa predstavia spolu s desiatimi víťazmi kvalifikačných skupín. Finálový turnaj ME sa uskutoční na budúci rok v Česku, ktoré má ako organizátor na šampionáte istú miestenku.

"Hlavu máme stále plnú snov. Chceli sme vyhrať so Škótskom, nepodarilo sa, ale stále sme v situácii, ktorú sme nepredpokladali pred začiatkom kvalifikácie. Máme isté druhé miesto, bojujeme o miesto prvé. Počas celej kvalifikácie sme robili dobré meno slovenskému futbalu, naším cieľom je v tejto chvíli pokúsiť sa o nemožné – vyhrať skupinu," povedal pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu kouč Galád.

Dvadsaťčlenný káder odcestoval do Holandska po linke Viedeň – Amsterdam v sobotu popoludní, z nominácie doma zostali brankár Marko Maroši a stredopoliar Erik Ujlaky. Na posledných tréningoch v Senci sa hráči pripravovali na holandský štýl hry. "Riešili sme taktický zámer. Počas takýchto zrazov musíte po prvom zápase rýchlo prepnúť, v krátkom čase hráte proti inej krajine, inej futbalovej kultúre. Hráči vedia, čo bude platiť na Holandsko a pokúsia sa to realizovať," tvrdí kormidelník dvadsaťjednotky. Po prílete do Amsterdamu sa výprava ubytovala v hoteli Van der Valk na kraji mesta Eindhoven, ktorý je vzdialený približne 30 kilometrov od Tiburgu. "Na Eindhoven mám tie najpríjemnejšie spomienky, pred štrnástimi rokmi som tu bol na nádhernej stáži. Trénerom miestneho PSV bol Eric Gerets, prežil som tu veľmi pekný týždeň. Holandský futbal bol pre mňa vždy futbalovou inšpiráciou," dodal Galád.

Jednou z najväčších opôr Slovákov v zápase so Škótskom bol Ondrej Duda. Legionár z poľskej Legie Varšava verí, že postup si jeho tím v Tilburgu dokáže vybojovať. "Čaká nás posledný zápas o všetko. Aj Gruzínsko vyhralo v Holandsku, tak prečo by sme to nemohli dokázať aj my. Treba dať hlavy hore a koncentrovať sa na záverečný duel. Dúfam, že sa na konci budeme smiať napokon my," uviedol Duda. Doplnil ho spoluhráč z národného tímu Ivan Schranz: "V kvalifikácii sme už ukázali čo vieme a ešte sa o postup pobijeme v Holandsku. Stať sa môže hocičo, Gruzínci to naposledy na holandskej pôde dokázali. Hlavy rozhodne nevešiame."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články