Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Čo nám prinesie nová FIFA 15?

Futbal je najpopulárnejší šport na svete a hrávajú ho milióny ľudí. Avšak dnešná doba ponúka aj iný ako klasický futbal, ponúka nám virtuálny svet futbalu, ktorý pre mnohých predstavuje niečo, čo by naživo nikdy nemohli zažiť. Reč je o futbalových simulátoroch, z ktorých najznámejší je ten od EA Sports. V tomto magazíne Vám predstavíme to, čo nám prinesie a ponúkne nová FIFA 15. Naozaj sa máme na čo tešiť!
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

Emočná inteligencia

História hry FIFA je naozaj bohatá, no tento rok nám prvýkrát predstaví emočnú inteligenciu hráčov ako v reálnom svete. Hráči budú mať spomienky, budú sa správať podľa toho, ako sa bude vyvíjať zápas a ukážu reakcie na základe kontextu zápasu. Nový ročník prinesie viac než 600 emócií, ktoré budú korešpondovať s dianím na ihrisku.

Dynamická prezentácia zápasu

Futbalový zápas je dynamický a stále meniaci sa. EA Sports preto prišlo s vylepšeným komentárom, reakciami fanúšikov, animáciami postáv za postrannou čiarou a podobne. Novinkou je taktiež gólová oslava celého týmu po strelení gólu v posledných minútach.

Správa týmu

Nová FIFA prináša nový pohľad na vedenie mužstva. Nové taktiky a formácie, ktoré môžete dynamickejšie meniť počas zápasu. Každému hráčovi bude možné prideliť až päť útočných alebo obranných inštrukcií.

Brankári novej generácie

Na správaní sa brankárov vývojári výrazne popracovali a môžeme sa tak tešiť na viac než 50 nových animácií zákrokov, vylepšenú inteligenciu brankárov či realistické odrazy lôpt. Brankári sa budú lepšie rozhodovať v daných situáciách, ako je nájazd jeden na jedného, rohové kopy alebo strely. Čakajú na nás taktiež nové spôsoby skórovania.

Perfektná grafika

Futbalista novej generácie je tu. Vďaka novému vykresleniu svetla na báze reálnych fyzikálnych dát uvidíme detailnejšie spracované tváre hráčov, čo doteraz nebolo možné. Novinkou budú badateľné pohyby vlasov a mimika. Dresy sa budú meniť a prispôsobovať podľa pohybu a vplyvov počasia. V priebehu zápasu sa preto môžu zašpiniť.

„Živé“ ihrisko

Štadióny budú plné emócií a živé ako nikdy predtým. Počas zápasu sa bude trávnik opotrebovávať, budú viditeľné stopy kopačiek a rôznych nečistôt. Novinkou sú taktiež reálne sa chvejúce rohové vlajky a bránkové konštrukcie.

Ovládanie hráčov

Pohyb hráčov na trávniku bude reálnejší a autentickejší oproti minulým ročníkom. Na svedomí to má vylepšená rovnováha a kontrola lopty. Čakajú na nás taktiež realistické pohyby známych futbalistov, ktoré sú pre nich typické. Chovanie lopty bude pripomínať realitu, ktorá sa odzrkadlí na dribblingu, odrazoch, strelách či prihrávkach.

Súboje „jeden na jedného“

Odobratie lopty jeden na jedného je skvelý pocit pre každého futbalistu. FIFA od základu mení spôsob, akým sa bude bojovať o loptu. Pády, sklzy, súboje rameno na rameno či ťahanice za dres neboli nikdy hodnovernejšie.

„Match Day Live“

Počas hrania budete informovaní o všetkých novinkách a aktualitách, ktoré zabezpečí portál goal.com v podobe krátkych správ. Teraz Vám už žiadna novinka neunikne, pretože sa dostane priamo do Vašej hry.

Barclays Premier League

Najobľúbenejšia liga na svete je konečne celá aj v hre FIFA 15. Môžeme sa tešiť na všetkých 20 štadiónov, hodnoverné tváre viac než 200 hráčov nasnímané 3D technológiou, televíznu grafiku, zvuk, komentár a taktiež technológiu vyhodnocovania gólu.

Ultimate team

Vylepšenia čakajú rovnako aj na fanúšikov najobľúbenejšieho herného režimu hry FIFA. Novinkou sú koncepčné mužstvá, ktoré Vám umožňujú zostaviť víťazný tím na základe hráčov dostupných vo FUT. Vylepšenia čakajú aj na režim Sezóny priateľských zápasov, kde budete môcť vyzvať svojich priateľov na súboj jeden na jedného a sledovať tak svoje štatistiky. Vo FUT 15 si budete môcť vyskúšať niektorých z najvyhľadávanejších hráčov hneď potom, ako s nimi podpíšete zmluvu o hosťovaní.

Režim kariéry

Spravovanie a vyhľadávanie hráčov je v novej FIFE oveľa autentickejšie. Môžeme sa tešiť na realistickejší rast výkonnosti hráčov, napĺňanie ich potenciálu, automatické návrhy skautov na vylepšenie mužstva, podrobnejšie informácie týkajúce sa ligy alebo hráčov, ale aj samotného vedenia tímu.

Ďalšie novinky a informácie:

- nová FIFA bude obsahovať aj český komentár, ktorý nahovorili Petr Svěcený a Jaromír Bosák, avšak dostupný bude len na platforme Xbox 360 a PlayStation 3.

- vracia sa turecká Süper Lig.

- hovorí sa o 3-ročnej zmluve EA Sports na práva Ligy Majstrov, Európskej ligy, Copa Libertadores a Recopa Sudamericana, to či to je pravda a kedy sa tieto prestížne súťaže objavia aj v hre, zistíme neskôr.

- v testovacom centre vo Vancouveri boli snímané aj pohyby žien. Žeby sa aj zástupkyne nežného pohlavia dočkali ženského futbalu v nejakom ročníku hry FIFA?

- nová FIFA 15 bude pre Európu dostupná od 25. septembra, demo verzia vychádza 9. septembra.

Zdá sa, že tento rok prichádzajú viditeľné zmeny a my fanúšikovia tohto futbalového simulátora sa máme na čo tešiť. V EA Sports dúfajú, že sa im podarí naplniť motto "Nechajte sa uniesť hrou".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články