Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zlomili sme "prekliatie" žilinského štadióna

Futbalisti Slovenska zvíťazili vo štvrtkovom prípravnom zápase v Žiline nad Maltou 1:0. Zverenci trénera Jána Kozáka tak prelomili takmer šesťročné prekliatie žilinského štadióna, na ktorom pred týmto súbojom naposledy vyhrali v novembri 2008 nad Lichtenštajnskom 4:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slováci sa víťazne naladili pred štartom kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku, keď ich už v pondelok 8. septembra čaká ostrý štart v Kyjeve proti Ukrajine. O tesnej výhre domácich rozhodol v 43. minúte útočník Adam Nemec a Slovensko potvrdilo priaznivú vzájomnú bilanciu s Maltou, s ktorou už má na konte 5 výhier a jednu remízu.

V ideálnom futbalovom počasí sa domáci od začiatku usadili na polovici Malty. Tá iba sem tam skúsila protiútok, no nedarilo sa jej. V 8. minúte zakombinovali Weiss s Hamšíkom, v páde skúsil zakončenie Nemec, ale obrana bola na mieste. Slováci sa síce snažili, mali územnú prevahu ale šance sa nerodili. V 17. minúte zaujal Stochov prudký priamy kop, ktorý takmer zaskočil brankára Hogga. O dve minútky Hamšík poslal prienikovú prihrávku do brejku na Stocha, ten dal gól, ale pískal sa ofsajd. Hostia PO 25 minútach zvýšili úsilie, ale rezultovala z toho iba v 26. minúte strela Mifsuda nad. O chvíľu rýchlonohý Mifsud takmer vyhral šprintérsky súboj s Gyömbérom, ten ho ale pozične výborne pokryl. V 34. minúte Mifsuda vtipne pätičkou vysunul spoluhráč Ryan Fenech, v dovtedy najväčšej šanci súboja ale kapitán hostí neprekonal Kozáčika, ktorý dobre zakročil. Slováci stále tlačili a ich úsilie padlo na úrodnú pôdu v 43. minúte, keď kombinácia Hamšíka s Weissom priniesla prudký center do päťky, kde bol pohotový Nemec, a hoci tiesnený obrancom v páde otvoril skóre.

Aj v druhom dejstve sa domáci tlačili dopredu, v 49. minúte potiahol do 16-ky Hubočan, jeho center ale Pekarík nezužitkoval. Obraz hry sa nemenil, Slováci na súperovej polovici obliehali 16-ku hostí, čisté šance ale neprichádzali. V 68. minúte Makovu strelu Hogg vyrazil na roh, no vyrovnať mohla Malta, keď v 70. minúte obrane unikol Mifsud, prízemnou strelou ale trafil iba bočnú sieť. Ani posledných 20 minút neprinieslo gólové šance, preto sa z výhry zaslúžene tešila domáca reprezentácia, ktorá zlomila takmer šesťročné žilinské prekliatie bez výhry.

Prípravný zápas:

Slovensko - Malta 1:0 (1:0)

Gól: 43. Nemec, ŽK: Borg, Rozhodoval: Zelenka (ČR), 3509 divákov.

Zostavy a striedania:

SR: Kozáčik - Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Hubočan (73. Breznaník) - Pečovský, Kiss (85. Guédé) - Weiss (61. Šesták), Hamšík (73. Ďuriš), Stoch (61. Mak) - Nemec (62. Sylvestr)

Malta: Hogg - Borg (66. Bezzina), Agius (46. Z. Muscat), Camilleri, Caruana - R. Fenech (63. Kristensen), R. Muscat, P. Fenech (87. Scicluna), Failla (82. Herrera) - Schembri (78. Cohen) - Mifsud

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články