Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Možno som svojmu mužstvu psychicky pomohol, hovorí Penksa

NITRA - Nováčik Fortuna ligy ŠKF Sereď je blízko k postupu do najlepšej šestky vo svojej premiérovej sezóne medzi elitou. V 21.kole si poradili s Nitrou 0:2. Naopak, domáca Nitra si prehrou definitívne zahatila cestu do TOP 6, navyše nedokázala zvíťaziť už v troch dueloch v rade.
Zdroj: 31156
Zdieľajte:

Úvodná polhodina v podaní Serede sa niesla v znamení veľkej nervozity, domáci hosťujúce mužstvo prečíslovali a vytvorili si niekoľko veľkých príležitostí, tie však neskončili gólom. Jedným z hrdinov bol brankár Pavol Penksa, ktorý chytil aj penaltu Gatarića.

Pozrite si aj

VIDEO Tehelné pole a stavenisko? Toto video vás presvedčí o opaku!

"Neviem či je to najlepšia vizitka, keď brankár chytí penaltu. Veď sa hovorí, že penalta sa chytiť nedá, len zle kopnúť. Gatarića som trošku poznal aj z tréningov, čakal som, že bude špekulovať. Myslel som si, že to kopne do stredu, na poslednú chvíľu sa pozrel do strany, kam to aj kopol. Neviem či to bola náhoda alebo skôr šťastie. Podarilo sa mi to chytiť a možno som svojmu mužstvu psychicky pomohol, čo ma veľmi teší,“ povedal Penksa.

Futbalisti fortunaligového nováčika vstupovali do týchto zápasov s vedomím, že musia minimálne jeden zápas vyhrať, ak chcú si to v závere rozdať s tými najlepšími. "My sme do zápasu s Nitrou vstupovali s víťaznou mentalitou. Máme tri body,uvidíme, či nám to v konečnom účtovaní bude stačiť," zakončil Penksa.

Prečítajte si aj

Hamšík debutoval v čínskej lige: Remízu zachránil jeho spoluhráč v nadstavenom čase

Hosťujúci lodivod Serede Karol Stromšík nasadil prekvapujúco do zápasu troch hrotových útočníkov, čo je v prípade Serede trocha nezvyk, no ako priznal, malo to svoje objektívne príčiny. "V celom tíme sme mali problémy s chorobami a zranenými, takže sme sa snažili nejako tú zostavu dať dohromady," hovoril Stromšík.

Za kľúčový úspech proti Nitre označil výborný výkon brankára Penksu aj dvojité striedanie po polhodine hry. "Prišli sme sem vyhrať, nebudem to tajiť. Snažili sme sa na Nitru pripraviť čo najlepšie. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, ale náš zámer nebol nebol hrať iba útočne. Začiatok bol hektický, bolo tam veľa nepresností. Práve z nich vyplynula penalta. Keď ju brankár Penksa chytil, vtedy sa mužstvo zdvihlo. Našim dvojitým striedaním sme tomu iba prispeli. Spolupráca medzi Ulrichom a Kuzmom nefungovala tak, akoby sme si predstavovali. Dohodli sme sa na lavičke, že urobíme dvojité striedanie a poslali tam Baeza a chorvátskeho futbalistu Špehara. Mužstvo to oživilo a obraz hry sa vtedy diametrálne zmenil," zhodnotil duel na tlačovej konferencii.

Pozrite si aj

VIDEO Gólovú mašinu menom Piatek ide zastaviť iba takto: Bol to skutočne faul na červenú?

Po záverečnom hvizde nebolo veľmi do reči domácim futbalistom. Jediným, ktorý sa odhodlal ísť pred náš mikrofón, bol smoliar zápasu útočník Tomáš Vestenický. Ten neskóroval desať zápasov v rade. "Ozýva sa to z každej strany, každý mi prízvukuje, ako dlho som nedal gól. O to viac chcem skórovať a o to viac mi to asi nejde. Ak by som bol viac uvoľnenejší, zrejme by mi to išlo lepšie,“ hovoril mládežnícky reprezentant.

Nezabudol, ale jedným dychom dodať, že jeho mužstvo si zaslúžilo vyhrať. "Myslím si, že sme podali dobrý výkon. Od začiatku sme mali zápas pod kontrolu, žiaľ nepremenili sme šance, najmä penaltu. Sereď nám vzápätí dala dva rýchle góly a to bol kľúčový moment. Podali sme dobrý výkon, lopta len tak lietala okolo ich brány, ale nevedeli sme dať gól. Sú aj také zápasy," pokračoval.

Na záver sme sa ho spýtali, prečo on nešiel kopať penaltu, keďže ju sám vybojoval. " Tréner vždy vraví, že faulovaný hráč by nemal kopať penalty. Pozrel som sa na trénera a ten určil, že má ísť kopať Gatarić. Boužiaľ, nepremenil ju, čo sa stáva aj väčším hráčom," zakončil sedemgólový strelec Nitry.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Filip Mišudík

Diskusia

Podobné články