Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Našim cieľom je prepísať históriu klubu, hovorí Šporar. Michalík kritizoval vylúčenie

NITRA - Futbalisti Slovana Bratislava víťazstvom proti Seredi zvýšili náskok v tabuľke na štrnásť bodov, navyše na ihriskách súperov vyhrali desiaty duel v rade, a tak kráčajú pevne za ziskom titulu. Sereď si naopak prehrou mierne skomplikovala boj o prvú šestku.
Zdroj: 31120
Zdieľajte:

Úvodný polčas v Nitre, kde má Sereď svoje prechodné bydlisko sa niesol v znamení zahadzovania veľkých šancí hostí. "Belasí" zo štyroch vyložených príležitostí premenili iba jednu, keď sa presadil topkanonier ligy Andraž Šporar. Slovinsky útočník však bol rád najmä za tri body. "Na prvý pohľad sa to môže zdať, že sme odohrali náročný zápas. Úprimne si myslím, že sme mali duel pod kontrolou. Určite je škoda, že sme nevyhrali vyšším rozdielom a nepretavili sme vyššiu hernú kvalitu viac gólmi. Máme však ďalšie tri body, ktoré nás posúvajú za splneným cieľom," povedal Šporar.

Prečítajte si aj

VIDEO Stratený syn sa vrátil: Na Letnej ho privítali v štýle Rockyho

Súbežne so zápasom v Nitre sa v Trnave predstavila Dunajská Streda. Keď sme Šporarovi oznámili, že v Trnave prehrala, tak zdôraznil, že ich prvotným zámerom nie je pozerať sa na tabuľku. "Na čele ligy sme vo výbornej pozícii a bez prehry, čo je síce skvelé, ale máme vlastné ciele. Nepozeráme sa na súperov, našim cieľom je vyhrať zápas a prepísať históriu klubu," zakončil najlepší strelec Fortuna ligy.

Sereďskí futbalisti určite nemohli byť spokojní so svojim výkonom v prvej štyridsaťpäť minútovke. Úvod druhého polčasu priniesol nečakanú komplikáciu v podobne druhej žltej karty a následné vylúčenie kapitána Michalíka. On si však myslel o tomto zákroku niečo iné. "Tá prvá karta nebola kvôli faulu, aspoň tak mi to referoval rozhodca. Ten faul podľa mňa ani nebol, lebo v súboji som vypichol súperovi čistú loptu. V druhej situácii som trafil loptu a ak sú chlapci zranení, rád im zaplatím chirurgický zákrok. V basketbale by to faul možno bol, no futbal je kontaktný šport. Tu by nemal byť automaticky faul za to, že niekto zakričí. My sme nekričali a fauly nám rozhodca nepískal. Za takýto zákrok by mi v Anglicku zatlieskali domáci i hosťujúci fanúšikovia," povedal niekdajší hráč Leeds United.

Prečítajte si aj

VIDEO Defenzívna opora Atlética Madrid by mala v lete posilniť Barcelonu

Domáci skúsený stopér však pripomenul, že kvalita Slovana je na inom leveli. "Vedeli sme pred zápasom, že Slovan má lepšie mužstvo a nemôžeme sa s nimi porovnávať. Celý duel sme sa snažili sa im vyrovnať bojovnosťou, do poslednej minúty sme ich držali v napätí," zakončil Michalík.

Na po zápasovej tlačovej konferencii v podobnom duchu zhodnotil duel i domáci kormidelník Karol Stromšík. "Gratulujem Slovanu k víťazstvu. Začali sme s veľkým rešpektom, veľa sme kazili, čo bola voda na mlyn súperovi. Slovan si vypracoval veľmi dobré šance, ktoré však nepremenil. Po inkasovanom góle sme sa snažili hru upokojiť a snažili sme sa o vyrovnanie, avšak počas prvého polčasu sme si nevytvorili šancu. Bojovnosťou sme sa snažili vyrovnať súperovi, chceli sme prechádzať do brejkov, ale hrať proti Slovanu v početnom oslabení je veľmi, veľmi ťažké," zhodnotil fortunaligový duel tréner Serede.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Filip Mišudík

Diskusia

Podobné články