Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Veľký prehľad najzaujímavejších príchodov do MLS: Greguš a tí ďalší

NEW YORK - Niekoľko kvalitných futbalistov ako David Villa, Miguel Almirón, Gregory van der Wiel, Alphonso Davies, Ashley Cole či Víctor Vazquéz MLS opustilo, do tejto zaujímavej zámorskej súťaže však prišli iné kvalitné mená. Ročník 2019 štartuje na začiatku marca.
Zdroj: 23481
Zdieľajte:

MLS bude mať prvýkrát až 24 účastníkov. Nováčikom je FC Cincinnati, ktorý do brány získal Poliaka Przemysława Tytońa známeho z PSV Eindhoven, Stuttgartu či La Corune. V strede poľa by mal muziku tvrdiť Švajčiar Leonardo Bertone. Minulosezónny nováčik Minnesota United taktiež priviedol zaujímavého brankára. Talian Vito Mannone má skúsenosti z Arsenalu či Sunderlandu. Do zálohy potom pribudol slovenský reprezentant Ján Greguš, ktorý prišiel z Kodane.

Majstrovská Atlanta United prišla o Miguela Almiróna, ktorý prestúpil do Newcastle United, v tíme však ostal najlepší strelec Josef Martínez. Zaujímavé bude sledovať, ako si povedie 19-ročný Angličan Dion Pereira, posila z Watfordu. Stopérsky post vystužil Florentin Pogba, brat slávnejšieho Paula Pogbu. New York City stratil Davidu Villa, zatiaľ neprišla plnohodnotná náhrada. Väčšinou dorazili mladíci, perspektívny je hlavne 19-ročný Angličan Keaton Parks hosťujúci z Benficy Lisabon.

Rovnako mladý Mexičan Uriel Antuna posilnil v rámci hosťovania z Manchestru City Los Angeles Galaxy, do hlavného mesta USA smeruje talentovaný Argentíčan Lucas Rodríguez, ktorý by v D.C. United mohol vytvoriť zaujímavú spoluprácu s Wayneom Rooneym. Skúsený Slovinec Aljaž Struna vystužil zadné rady Houstona Dynama.

Do MLS sa vracia belgický stopér Laurent Ciman, v minulosti hviezda Montrealu či Los Angeles FC, ktorý na rok zmizol do francúzskeho Dijonu. Teraz posilni Toronto FC, ako aj americký útočník Terrence Boyd, vyrastajúci v Nemecku. Do Kanady mieria aj dvaja ofenzívni futbalisti. Vancouver Whitecaps z Austrie Viedeň dotiahol na krídlo Brazílčana Lucasa Venuta, z druhej strany mu bude sekundovať Guinejčan Lass Bangoura.

Španiel Cristian Espinoza sa vydáva z Villarrealu na ďalšie hosťovanie, tentoraz do San José Earthquakes. Jeho krajan Carles Gil, ktorý sa nepresadil vo Valencii, po pôsobení v La Coruni zamieril do New England Revolution. Poľský reprezentant Przemysław Frankowski by mal byť hviezdou Chicaga Fire. Philadelphia Union si zase veľmi veľa sľubuje od Mexičana Marca Fabiána.

Ideálna jedenástka z hráčov, ktorí prišli do MLS pred sezónou 2019: Przemysław Tytoń - Aljaž Struna, Florentin Pogba, Laurent Ciman - Lass Bangoura, Leonardo Bertone, Ján Greguš, Lucas Venuto - Lucas Rodríguez, Terrence Boyd, Marco Fabián

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články