Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nemci nezvládli reprízu, Di María bol "na koni".

V stredu 3.8 2014 sa odohrali generálky pred kvalifikačnými súbojmi, či reprízy finále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Repríza finále pre Argentínu hlavne kvôli skvelému Di Maríovi.

Futbalisti Argentíny zvíťazili v stredajšej repríze finále uplynulého svetového šampionátu nad čerstvými majstrami sveta Nemcami 4:2. V prvom vzájomnom stretnutí oboch tímov od brazílskeho súboja o zlato, v ktorom zariadil triumf "Nationalelf" 1:0 po predĺžení Mario Götze, mali gólovo navrch juhoamerickí hráči. Pod ich prestížne víťazstvo v príprave na pôde v Düsseldorfe sa najvýraznejšie podpísal Angel Di Maria, ktorý jeden gól dal a na ďalšie tri prihral.

Už v 8. minúte sa do prvej gólovej šance dostal domáci útočník Gomez po vysunutí od Kramera, navrátilec do národného mužstva však mieril len do rúk pozorného Romera. Ofenzívne výpady Argentíny režíroval aktívny Di Maria a práve po jeho centri do pokutového územia si v 20. minúte zbehol za domácu obranu Agüero a pohotovo skóroval. V závere polčasu mohol vyrovnať Schürrle, z ťažkého uhla však netrafil presne, a tak na druhej strane udreli z protiútoku opäť hostia. Di Maria zaviezol loptu do šestnástky a po ďalšom centri z pravej strany sa presným volejom prezentoval Lamela - 0:2.

Po zmene strán nahradil Neuera v nemeckej bráne Weidenfeller, vstup do druhého polčasu si však predstavoval inak. V 47. minúte umiestnil Fernandez hlavou za jeho chrbát ďalší center výborne hrajúceho Di Mariu a ten sa už o tri minúty neskôr po bezchybnej kombinácii na jeden dotyk presadil aj sám. Na druhej strane prišla rýchla odpoveď z kopačky Schürrleho, ktorý na dvakrát po rohu prekonal Romera. Nemci korigovali ešte v 78. minúte, Götzeho volej sa odrazil od jedného z brániacich hráčov do siete.

"Zborná" v ľahkom súboji nedopustila prekvapenie.

Ruskí futbalisti zdolali v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v Moskve Azerbajdžan presvedčivo 4:0. Domácich naštartoval za víťazstvom dvoma gólmi hneď v úvode stretnutia útočník majstrovského Zenitu Petrohrad Alexander Keržakov. S 28 gólmi sa tak stal zároveň najlepším strelcom ruskej reprezentácie v histórii, keď prekonal Vladimira Besčastnycha.

Česi nestačili na USA, rozhodol Bedoya.

Nedarilo sa českým reprezentantom, ktorí v Prahe podľahli USA tesne 0:1. O triumfe Američanov rozhodol presný zásah Alejandra Bedoya z 39. minúty. Veľký podiel mal na tom domáci stredopoliar Vladimír Darida, ktorý prišiel po rozohrávke Petra Čecha o loptu, čo využil Diskerud. Dvadsaťtriročný stredopoliar sa osamotene rútil na českého gólmana, ten síce výborne zakročil, no na dorážku nikým nestráženého Bedoya už nestačil.

Výsledky ďalších prípravných zápasov:

Litva - SAE 1:1 (0:0)

Góly: 41. Matulevičius - 90.+3 Sanqour

Lotyšsko - Arménsko 2:0 (1:0)

Góly: 16. a 75. Sabala

Dánsko - Turecko 1:2 (1:0)

Góly: 35. Agger (z 11 m) - 55. Sahan, 90.+2 Tufan

Írsko - Omán 2:0 (1:0)

Góly: 20. Doyle, 81. Pearce

Anglicko - Nórsko 1:0 (0:0)

Góly: 68. Rooney (pen.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články