Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ktoré kluby v lete míňali najviac?

Top
Prestupové obdobie sa skončilo a kluby uzavreli posledné obchody. Každý prestup stál však peniaze, ktorý klub ich cez toto leto minul podľa vás? Dočítate sa v nasledujúcom magazíne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

10. AS Rím

Taliansky vicemajster má za sebou skvelú sezónu a tak bol aj na prestupovom trhu aktívny. Rimania podpísali hráčov ako Iturbe, Ashley Cole či Kostas Manolas. Uvidíme ako sa rímskym gladiátorom podarí návrat do Ligy majstrov s novými posilami.

AS minul: 58 miliónov €

9. Manchester City

Klub, ktorý by ste podľa minutej sumy hľadali určite na vyšších priečkach, mal kvôli finančnému "fair play" rázne obmedzený výdaj na nákupy. "Citizens", ktorí sa môžu pochváliť jedným z najlepších ofenzívnych hviezd(Silva,Navas,Aguero,Dzeko,Jovetic) posilnili hlavne defenzívne rady, keď z klubu FC Porto priviedli stopéra Mangalu a záložníka Fernanda.

Manchester City minul: 72,9 milióna €

8. Southampton

Po podarenej sezóne sa zostava "Svätcov" rázne zmenila a poznamenali ju hlavne početné odchody. Liverpool uchmatol trojicu Lallana,Lambert,Lovren zatiaľ čo United získal mladého Shawa a Arsenal Chambersa. "Soton" však aj nakupoval a prázdne miesta aj nahradil, prišli Pellé, Tadić alebo Bertrand, ktorí budú určite chcieť nadviazať na úspešnú sezónu 13/14.

Southampton minul: 81,5 milióna €

7. Arsenal Londýn

V hlavnom meste Anglicka ostávame a zameriame sa na obchody "The Gunners". Čo sa týka prestupov skromný Arséne Wenger bol toto leto na nepoznanie. Po veľkej bombe v podobe Alexis Sanchéza na Emirates Stadium prestúpili aj Debuchy,Chambers a Welbeck. Káder posilnený, uvidíme, čo Wengerovci predvedú v prebiehajúcej sezóne.

Arsenal minul: 108 miliónov €

6. Chelsea Londýn

Práve "The Blues" sa prezývajú aj "vykrádači Vincente Calderóna", keď z radov majstra Atlética priviedli až 3 hráčov. Po Courtoisovi, Costovi a Lusiovi do Chelsea prestúpil aj španielsky virtuóz Fabregas a Loic Rémy. Kto vie, ako dopadne skladačka Josého Mourinha.

5. Atlético Madrid

Víťaz La Ligy a finalista Ligy majstrov síce stratil svoje opory no výrazne ich aj nahradil. Po podpise Mandžukića, Griezmanna, Oblaka či Cerciho sa určite nemusíme báť o ďalšiu skvelú sezónu v kádri Atlétov.

Atlético minulo: 123,7 miliónov €

4. Real Madrid

Kráľovský klub z Madridu bol na prestupovom trhu aktívny ako vždy. Síce fanúšikovia preklínajú Peréza za predaj Alonsa a di Mariu, môžu sa tešiť aj na nové posily. Majster sveta Toni Kroos a hviezdy šampionátu Keylor Navas a James Rodriguez určite dokážu nahradiť diery po odchodoch. Otáznik visí nad mladým Jamesom, keďže Real zaň vysolil ozaj balík. Pred rokom Real vyšiel ťah z Garethom Baleom a pochybujem, že hocikto z Realu ľutuje tento nákup. Tak čo, ide si Ancelotti s novým Galácticos po obhajobu Ligy majstrov?

Real minul: 136,4 milióna €

3. FC Barcelona

Katalánsky gigant si hráča nekúpi tak skoro, takže si to museli vynahradiť toto leto. Dvojicu brankárov Valdés-Pinto nahradili ter Stegen a Claudio Bravo. Do obrany Barca získala Vermaelena, Mathieua a Douglasa. Záložné rady posilnil Ivan Rakitć a najväčšia posila je nepochybne Luis Suaréz, ktorý si ale súťažný debut odbije najskôr na konci októbra. Bude záprah Messi-Suaréz-Neymar najlepším na svete?

Barcelona minula: 157,2 milióna €

2. Liverpool

Anglický vicemajster sa vracia do Ligy majstrov a výrazná posila kádru bola nevyhnutná, po výpredaji Southamptonu Liverpool získal 3xL(Lambert,Lallana,Lovren). Talenty Can, Markovic či Origi sú tiež dobrou posilou, no najväčšia hviezda leta v drese "The Reds" je Mario Balotelli, ktorý sa musí popasovať s ozaj veľkou výzvou ktorá znie: Nahradiť Luisa Suaréza!

Liverpool minul: 168,6 miliónov €

***MANCHESTER UNITED***

Fanfáry prosím, víťazom v počte minutých peňazí v lete 2014 sa stávajú Červení diabli. Po minuloročnej katastrofálnej sezóne v podaní Davida Moyesa, sa všetka nádej vkladá do Lousia Van Gaala a jeho posíl. Di Maria,Shaw,Herrera,Blind,Rojo a Falcao Mená ktoré nepochybne naháňajú husiu kožu majú pred sebou asi najväčšiu výzvu v živote a to vrátiť United na vrchol. Tak čo, bude môcť Sir Alex Ferguson a americkí majitelia v poriadku spávať?

United minuli 200 miliónov €

Zaujímavosť je, že až 6 z 10 klub je z Anglicka a 3 zo Španielska. Ako ste si iste všimli, medzi TOP 10 nepatrí napríklad Bayern Mníchov, Juventus alebo PSG. Ktorý klub nakupoval podľa vás najlepšie a ktorý najhoršie? Vyplatia sa United minuté stovky miliónov alebo to bude pokračujúca séria nevýrazných výsledkov? Uvidíme!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články