Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tragédia v Ghane: Odhalil korupciu vysokopostaveného funkcionára FIFA, teraz je mŕtvy!

AKKRA - Tragédia, ktorá otriasla celou africkou krajinou. Ghanského novinára popravili na ulici.
Zdroj: 26694
Zdieľajte:

Ahmeda Husseina-Sualeho, ghanského investigatívneho novinára, v stredu večer zastrelili neznámi muži. Novinár bol členom tímu, ktorý sa podieľal na odhalení korupcie vysokopostaveného funkcionára FIFA Kwesiho Nyantakyiho. Informáciu potvrdil na svojom Facebooku Anas Aremeyaw Anas, vedúci tímu reportérov.

Prečítajte si aj

VIDEO Barcelona kontaktovala nový objekt: Zamerala sa na mexického útočníka z MLS!

"Smutná správa, ale nás nikto neumlčí. Odpočívaj v pokoji," napísal. Dvaja maskovaný muži na motocykli rozbili okno auta, v ktorom v tom momente Hussein-Suale sedel a postrelili ho dvoma guľkami do hrudi a jednou do krku. Novinár zraneniam na mieste podľahol.

Investigatívny tím, v ktorom Hussein-Suale pôsobil, natočil Nyantakyiho, ako reportérom prezlečeným za investorov ponúka za úplatok prístup ku prezidentovi a predstaviteľom ghanskej vlády. Na iných záznamoch si bral peniaze od podnikateľa, ktorý chcel sponzorovať najvyššiu domácu súťaž.

Po zverejnení nahrávok prišiel Nyantakyi o pozíciu v čele ghanského futbalového zväzu, funkciu miestopredsedu futbalovej konfederácie v Afrike a členstvo v rade FIFA. V novembri minulého roka dostal doživotný zákaz pôsobenia vo futbale.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články