Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO+VIDEO Takmer mu amputovali nohu, teraz oskalpoval slávny Real

MADRID - Ešte nedávno nevedel, či mu pre zdravotné problémy neamputujú nohu, teraz má hviezda Villarrealu znovu radosť z futbalu.
Zdroj: 30614
Zdieľajte:

Nočná mora španielskeho futbalistu Santiho Cazorlu sa začala v októbri roku 2016, vtedy ešte obliekal dres londýnskeho Arsenalu. Tvorivý záložník pomohol "kanonierom" k výhre nad Ludogortsom Razgrad v Lige majstrov, pri asistencii na gól Mesuta Özila si ale poranil Achillovu šľachu.

Prečítajte si aj

FOTO Futbalistovi Arsenalu prišili kožu z ruky na achillovku: Infekcia mu rozožrala tkanivá!

Zranenie v oblasti členku, ktorý ho trápil aj pred troma rokmi v Španielsku, bolo zložité a vyžiadalo si niekoľko operácií. Ich počet sa za dva roky vyšplhal na jedenásť, gangréna v rane navyše doslova "zožrala" asi osem centimetrov šľachy. Lekári predpovedali najhorší scenár, Cazorlovi hrozila amputácia nohy. Problém vyriešila až ďalšia operácia, pri ktorej doktori odoperovali kus zdravej kože z ruky a umiestnili ju na postihnuté miesto. S transplantovanou kožou vzali aj kus tetovania s menom jeho dcéry, ktoré patrilo neodmysliteľne k jeho gólovým oslavám.

Namiesto amputácie tak Santiho čakala dlhá rehabilitácia s jasným snov, vrátiť sa na zelený trávnik. V Arsenale pre neho už nebolo miesto, a tak sa cez Alavés vrátil do Villarrealu. Týmu, ktorý mu dal šancu v profesionálnom futbale sa včera odvďačil vo veľkom štýle, v zápase na domácej pôde proti Realu Madrid bol hlavnou postavou.

V štvrtej minúte poslal svoj tím do vedenia, v druhom polčase sa gólovou hlavičkou postaral o konečnú remízu 2:2. Pre 168 centimetrov vysokého hráča to pol v jeho pätnásťročnej kariére iba druhý gól hlavou. "Po tom všetkom, čím som si musel prejsť, sú dva góly do siete Realu niečo neuveriteľné," povedal po zápase. Zdá sa, že depresie a strach sú preč a 34-ročný záložník si znovu užíva futbal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články