Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 najzaujímavejších prestupov leta

Top
Redakcia portálu futbalovysvet.sk si pre vás pripravila 10 najzaujímavejších prestupov tohto leta.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

10. „Super Mario“ do Liverpoolu za 20 mil. €.

Hráč, ktorého počas celej kariéry sprevádzajú rôzne incidenty a prehrešky si už raz tvrdosť Premier League vyskúšal, keď od roku 2010 do roku 2013 hral za Manchester City. Práve tam si vyslúžil prezývky ako „zlý chlapec“ za svoje prehrešky , či „golden boy“ za svoje výkony na ihrisku. Dokáže tréner Rodgers s klubovou ikonou Steviem Gerrardom skrotiť tento živel a pomôcť Liverpoolu nahradiť Luisa Suaréza a vyhrať titul?

9. Robert Lewandowski do Bayernu Mníchov zadarmo.

Bayern Mníchov je bezpochyby jeden z najlepších klubov v prestupových obdobiach. Potvrdil to aj príchod tohto elitného zakončovateľa. Lewandowski pôsobil v klube najväčšieho rivala z Dortmundu. Tí svoj klenot nechceli pustiť nikde. Lenže sladké reči Bayernu a vidina dlhodobejšieho úspechu zlákali Lewandowského práve do metropoly Bavorska. Čerešničkou na torte bol fakt, že Bayern na neho neminul ani cent a hráč prišiel prakticky zadarmo po vypršaní zmluvy. Dokáže potvrdiť očakávania a nahradiť Maria Mandžukiča, ktorý odišiel do Atletica Madrid?

8. David Luiz do PSG za 49,5 mil. €

Parížsky Saint-Germain sa netají tým, že má bohatého majiteľa. Už v minulých rokoch utrácal na hráčov viac, než je zdravé. Nijako nespochybňujeme Luizove kvality, ale 49,5 milióna € nestál ani Thiago Silva, ktorý je teraz kapitánom a najlepším hráčom PSG (hneď po Zlatanovi samozrejme). Má pred sebou ťažkú úlohu naplniť očakávania a vyslúžiť si titul najlepší obranca nie len cenou, ale aj výkonmi. Uvidíme, možno bude dvojica Luiz-Silva aspoň taká nepriestrelná ako v reprezentácii.

7. Diego Costa do Chelsea za 38 mil. €.

Pôvodom Brazílčan reprezentujúci Španielsko mal povesť kanoniera už v Atleticu Madrid. S prehľadom konkuroval dvojici Messi-Ronaldo v boji o pichichi (trofej pre najlepšieho strelca španielskej ligy, pozn. redakcie) a prežíval s Atleticom skvelú sezónu, keď dokázali vyhrať ligu a v Lige Majstrov prehrali až vo finále. Teraz pred ním stojí výzva menom Chelsea, kde prestúpil za 38 miliónov €. Už prvé zápasy naznačili, že Mourinhov ťah s týmto útočníkom sa vyplatil.

6. Cesc Fabregas do Chelsea za 33 mil. €.

Chelsea má rafinovanú prestupovú politiku, keď už niečo vyše týždňa pred „deadline“ mali skompletizované plány. Príchod Fabregasa, ktorý pred nevydareným angažmán v Barcelone pôsobil u rivala v Arsenale donútil fanúšikov Arsenalu páliť dresy. Pritom stačilo tak málo a mohol sa vrátiť späť, no vedeniu kanonierov sa zdalo 33 mil. priveľa. Mourinho to však riskol a prestup bol na svete. Podarí sa Cescovi reštartovať kariéru a znovu sa zaradiť medzi najlepšie hrajúcich záložníkov sveta, ba čo viac, nahradiť legendárneho Franka Lamparda?

5. Radamel Falcao do Manchesteru United na hosťovanie s opciou.

Síce to nie je prestup, avšak toto hosťovanie s opciou 6 miliónov € a prednostným právom na kúpu môže byť pre United kľúčové, nakoľko poslali na hosťovanie Javiera Hernandéza, Danny Welbeck odišiel do Arsenalu a Robin Van Persie má mať operované svoje problematické koleno. Falcao je zabijak, perfektne sa orientuje v šestnástke a vie zakončovať pravou aj ľavou. Minulá sezóna mu moc nevyšla, keďže bol zranený a nestihol ani Majstrovstvá sveta, no teraz je späť a v plnej sile. Uvidíme, či svojimi gólmi zachráni potápajúci sa United.

4. Alexis Sanchéz do Arsenalu za 37,8 mil. €.

Arsenal sa dlhodobo trápi so ziskom trofejí, keď za posledných 9 rokov vyhrali iba FA Cup a Community Shield. Po odchode Van Persieho do United nemali dlhodobo zakončovateľa svetových kvalít, čo má napraviť tento 25 ročný Čiľan. Sanchéz neraz ukázal, že vie hrať aj na hrote a môžeme sa len tešiť čo spolu duo Sanchéz-Ozil dokážu.

3. James Rodriguez do Realu Madird za 80 mil. €.

Najlepší strelec majstrovstiev sveta vo futbale 2014 a vychádzajúca hviezda svetového futbalu. Mnohými kritizovaný Real Madrid stále potvrdzuje, že im nerobí problém zaplatiť aj za Vladimíra Weiss ml.. „Chámes“ môže byť spasiteľ alebo prepadák. Má pred sebou veľkú úlohu potvrdiť svoju cenu, ale aj potvrdiť svoje miesto v nabitej zostave Realu Madrid. Mnohí hovoria, že 80 mil. € je veľmi veľa za hráča, ktorému sa podarili jedny majstrovstvá, no ktovie?

2. Luis Suaréz do FC Barcelona za 88 mil. €.

88 miliónový prestup do metropoly katalánska bolo podľa suarézových slov vždy jeho snom. Teraz sa mu sen splnil a po výbornej sezóne s Liverpoolom, kde mu iba o vlások unikol titul hrá za klub, ktorý ma ambície na „treble“ každú sezónu. Tréner Luis Enrique určite pracuje na tom ako zapracuje do diametrálne odlišného systému Barcelony, hrotového útočníka akým je Suaréz, avšak vyskúšať v praxi ho bude môcť až po vypršaní trestu, ktorý dostal za uhryznutie protihráča. Dovtedy na sebe určite maká a všetkým chce dokázať, že aj tých 88 mil. € bolo málo.

1. Ángel Di María do Manchesteru United za 75 mil. €.

Manchester United sa po 25 rokoch úspechov začína prepadať na dno a preto prišli aj radikálne zmeny v politike klubu. Ich silná finančná situácia im dovoľuje kúpiť hocikoho, no oni kúpili to najlepšie, čo mohli. Di Mária bol motorom Realu Madrid a španielsky klub urobil veľkú chybu, keď tohto Argentínčana pustil. 75 miliónov € je pre niekoho veľkou náplasťou na odchod najlepšieho hráča, avšak my si myslíme, že ho nemali pustiť len tak ľahko. Di María má pred sebou úspešnú kariéru a uvidíme, čo v drese červených diablov ukáže. Rozhodne má potenciál byť najlepším na svete a keď sa mu budú vyhýbať zranenia, ktovie. Možno raz bude v rukách držať trofej pre najlepšieho hráča sveta.

ANKETA: Ktorý prestup považujete za NAJ

  • Super Mario

    12%

  • Robert Lewandowski

    5%

  • David Luiz

    2%

  • Diego Costa

    7%

  • Cesc Fabregas

    4%

  • Radamel Falcao

    12%

  • Alexis Sanchéz

    15%

  • James Rodriguez

    5%

  • Luis Suaréz

    8%

  • Ángel Di María

    31%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články