Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Koniec Special One: 3 dôvody, prečo už nie je hoden svojej prezývky

BRATISLAVA - V roku 2004 začali médiá s jeho menom používať prezývku "Special One". S koncom pôsobenia v Manchestri United však zrejme skončila aj tá.
Zdroj: 20620
Zdieľajte:

Nepodarilo sa mu s Manchestrom United vyhrať Premier League

Manchester United je jedným z najúspešnejších klubov histórie Premier League. Avšak, po odchode Sira Alexa Fergusona v roku 2013, sa "diablom" nepodarilo vyšplhať na ligový trón. David Moyes a Luis Van Gaal sklamali, a tak mal byť príchod Mourinha v lete 2016 prísľubom majstrovského úspechu. V prvej sezóne finišoval s United na 6. mieste, náplasťou bol aspoň triumf v Európskej lige. Vlani to bola druhá priečka, no za Manchestrom City zaostal o priepastných 19 bodov. Tretia sezóna by sa dala nazvať katastrofou a United je prvým klubom, s ktorým Portugalčan nezískal ligový titul.

Prečítajte si aj

Smutná správa na Štedrý deň: Jozef Adamec nás navždy opustil

Syndróm tretej sezóny

Meno Josého Mourinha sa vo futbalovom svete stalo synonymom manažéra, ktorý len ťažko niekde vydrží celé tri sezóny. Výnimkou je prvé pôsobenie v Chelsea Londýn, kde bol štyri ročníky. Následné pôsobenia v Interi Miláno, Reale Madrid, Chelsea (druhé v kariére) a naposledy Manchesteri United končili pred záverom tretej sezóny. To vyvoláva otázku, či samozvaný "Special One" nie je len dočasným riešením problému klubu.

Púšťanie sa do bojov, ktoré nemôže vyhrať

Niekoľko fanúšikov Manchestru United nebolo prekvapených Mourinhovým správaním sa v médiách, ktorým kritizoval neschopnosť klubu podporiť ho na prestupovom trhu. Dostal sa do roztržiek s viacerými hráčmi, vrátane Paula Pogbu a nepriamo na verejnosti naznačoval, že hráči na ihrisku nebojujú dostatočne. Po prehre vo Valencii vyhlásil, že sa od porážky nič nenaučí. Línia medzi jednorázovým nesúhlasom s hráčmi alebo predstavenstvom, ale aj jeho konzistentného náreku ku klubu mohla poukázať na dávku nedisciplinovanosti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportskeeda.com

Diskusia

Podobné články