Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hviezdy hrali pre dobrú vec

V "Zápase za mier" si zahrali aj Maradona, Baggio či Zidane.
Zdroj: TASR/ilustračná
Zdieľajte:

Množstvo známych futbalových osobností na čele s Diegom Maradonom, Zinedinom Zidanom či Robertom Baggiom sa zišlo v pondelok večer na Olympijskom štadióne v Ríme. V rámci charitatívneho duelu Match For Peace (Zápas za mier), ktorý zaštiťovala nadácia Javiera Zanettiho a osobne ho podporil pápež František, sa v talianskej metropole stretli viaceré legendy, ktoré na diaľku vyzvali na pokoj zbraní na Blízkom východe.

Svoje futbalové kúsky ukázali v Ríme aj Ronaldinho, Andrej Ševčenko, Carlos Valderrama, Diego Simeone, Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon, na lavičke boli Samuel Eto´o, Paolo Maldini či Andrea Pirlo. Na 80-tisícovom štadióne sa objavili hráči rôznych náboženských vierovyznaní, ktorí tak demonštrovali vzájomnú toleranciu. Výber Argentínčana Javiera Zanettiho nazvaný Scholas s trénerom Arsenom Wengerom nakoniec podľahol svetovej jedenástke "Pupi" vedenej Gerardom "Tata" Martinom 3:6, ale výsledok bol v tomto prípade druhoradý. Hetrikom sa blysol Mauro Icardi z Interu Miláno, Ukrajinec Ševčenko zasa "oprášil" slávny penaltový lob Antonína Panenku. Finančný výťažok z exhibície pôjde ohrozeným deťom.

Do Ríma pricestovalo 50 futbalových osobností, viaceré z nich prijal na audiencii pápež František, ktorý je veľkým fanúšikom argentínskeho klubu San Lorenzo. Informáciu priniesla agentúra AP.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články