Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Bol zranený 402 dní: Koniec smoly pre nečakaného hrdinu!

BRATISLAVA - Dvadsaťdvaročný obranca Tin Jedvaj sa stal nečakaným hrdinom štvrtkového zápasu A-divízie futbalovej Ligy národov 2018/2019.
Zdroj: 30092
Zdieľajte:

Dvadsaťdvaročný obranca Tin Jedvaj sa stal nečakaným hrdinom štvrtkového zápasu A-divízie futbalovej Ligy národov 2018/2019, keď premiérovými dvoma gólmi v národnom drese rozhodol o triumfe domáceho Chorvátska nad Španielskom 3:2. "Vatreni" si tak pred záverečným duelom v Anglicku udržali šancu na prvenstvo vo 4. skupine, naopak Španieli si prehrou výrazne skomplikovali situáciu.

Prečítajte si aj

VIDEO Isco na odchode z Realu Madrid?

Po bezgólovom prvom polčase poslal domácich do vedenia v 54. Andrej Kramarič, o dve minúty neskôr však vyrovnal Dani Ceballos. Chorváti opäť viedli v 69. minúte zásluhou ľavého krajného obrancu Jedvaja. Po centri Luku Modriča zostal voľný na zadnej žrdi a pripísal si svoj prvý gól v reprezentačnom A-tíme. V 78. minúte "La Furja Roja" opäť vyrovnala, po ruke Šimeho Vrsaljka v šestnástke nariadil rozhodca pokutový kop, z ktorého skóroval kapitán hostí Sergio Ramos. Rozhodujúci moment prišiel v tretej minúte nadstaveného času, po strele Josipa Brekala rozhodol o cennom víťazstve domácich pohotovou dorážkou Jedvaj.


Chorváti tak oplatili Španielom septembrovú prehru 0:6. "Som nadšený a hrdý. Vydal som zo seba to najlepšie a víťazstvo znamená pre nás veľmi veľa. Vedeli sme, že musíme vyhrať. Pri vysokej prehre v Španielsku sme mali veľmi zlý deň. Zlepšujeme sa každým zápasom a teraz nás čaká Anglicko," citovala agentúra AP obrancu Bayeru Leverkusen.

Jedvaj si prešiel ťažkým obdobím. Zdá sa, že konečne prišiel jeho čas. Ukázal, že bol silnejší ako všetky zranenia.

Všetky zranenia Tina Jedvaja:

Sezóna 2014/15

► Roztrhané svalové tkanivo - 77 dní, 12 zápasov

Sezóna 2015/16

► Problémy so stehnom - 91 dní, 13 zápasov

► Slabiny - 74 dní, 13 zápasov

Sezóna 2017/18

► Poranenie holennej kosti - 150 dní, 16 zápasov

► Stehenný sval - 10 dní, 1 zápas

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články