Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Batistuta po rokoch priznal: "Pre bolesti som rozmýšľal o amputácii nôh"

Legendárny argentínsky futbalista Gabriel Batistuta takmer prišiel o časť dolných končatín. Bývalý skvelý útočník v televíznom rozhovore priznal, že po skončení hráčskej kariéry ho trápili neznesiteľné bolesti nôh, kvôli ktorým dokonca zvažoval čiastočnú amputáciu. Ku krajnému riešeniu ale nakoniec neprišlo.
Zdroj: Screen
Zdieľajte:

Štyridsaťpäťročný Batistuta, ktorý si vyslúžil za svoje kanonierske schopnosti prezývky "Batigol" či "Archanjel Gabriel", ukončil kariéru v roku 2005 a krátko nato začal mať problémy s členkami. "Mal som neznesiteľné bolesti," uviedol bývalý ostrostrelec, ktorý sa najviac preslávil pôsobením v talianskej Fiorentine, kde v 269 dueloch Serie A strelil 168 gólov.

Najprv nemohol bežať, neskôr sa už ani poriadne hýbať či vstať z postele. "Raz som sa musel vymočiť rovno v posteli, hoci som mal toaletu vzdialenú iba pár krokov. Nemohol som sa hnúť," prezradil. Vážne tak uvažoval o čiastočnej amputácii, lekár mu ale zákrok neodobril. "Spýtal sa ma, či som sa nezbláznil," povedal Batistuta.

Futbalistovi s nosom na góly voperovali lekári do členka špeciálne skrutky, ktoré mu výrazne pomohli. V súčasnosti už môže opäť zľahka behať. "Ale stále potrebujem čas a trpezlivosť," dodal Batistuta, ktorého citovala agentúra AP.

[[Štyridsaťpäťročný Batistuta je historicky najlepším strelcom argentínskej reprezentácie, v 78 zápasoch dal 56 gólov. Svoju krajinu reprezentoval na troch svetových šampionátoch, na ktorých nastrieľal dokopy 10 gólov, čím sa zaradil medzi najlepších kanonierov v dejinách MS. V roku 2000 získal s AS Rím titul v talianskej Serii A.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články