Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Oba tábory sa tešia na sobotný zápas

TRNAVA - Futbalové reprezentácie Slovenska a Česka pôjdu do sobotňajšieho vzájomného súboja 1. skupiny B-divízie Ligy národov s víťaznými ambíciami. Iba trojbodový úlovok totiž zreálni šance jedného či druhého tímu na obsadenie prvého miesta, na ktorom sa momentálne "vyhrieva" šesťbodová Ukrajina. Tá v septembrovom asociačnom termíne vyhrala v Uherskom Hradišti nad domácim výberom 2:1 a v Ľvove si poradila so Slovákmi 1:0.
Zdroj: 29179
Zdieľajte:

Tréner Ján Kozák má k dispozícii prakticky kompletný káder, pre chorobu z neho vypadol len Matúš Kozáčik, ktorý je momentálne brankárska dvojka. Šanca na debut v národnom tíme sa črtá dvojici legionárov z klubov talianskej Serie A - obrancovi Dávidovi Hanckovi (ACF Fiorentina) a útočníkovi Samuelovi Mrázovi (FC Empoli), oboch mladíkov chce tréner Kozák vidieť v akcii. V "ostrom" zápase v Trnave ešte pravdepodobne dostanú od začiatku prednosť osvedčené mená, v prípravnom zápase vo Švédsku (v utorok 16. októbra o 20.45 v Štokholme) by sa však mohli objaviť v zostave.

Pozrite si aj

VIDEO Nezastaviteľný: Piatek strelil svoj prvý gól za Poľsko!

Kormidelník slovenského tímu sa na derby s Čechmi teší. "Pred zápasom sa všeličo narozpráva, ale dôležité je dianie na ihrisku. Český futbal je z hľadiska klubovej úrovne ďaleko pred slovenským, jeho šampión hrá priamo v skupine Ligy majstrov a to hovorí za všetko. Česi majú veľa hráčov, ktorí pôsobia v nemeckej, talianskej či španielskej lige. Nedarí sa im stabilizovať káder, ale to je ich problém. Hráčsku kvalitu však majú vysokú. Bude plný štadión, emócie a verím, že aj dobrý futbal," želá si Kozák.

Po zranení sa do národného tímu vrátil pravý obranca Peter Pekarík. V kariére odohral niekoľko derby s Českom, zväčša mali dobrý koniec a slušnú divácku kulisu: ,,Z diváckeho hľadiska to môže byť dobrý zápas, obaja musia hrať na víťazstvo, keď chcú oživiť šance na víťazstvo v skupine," uviedol legionár berlínskej Herthy.
Na lavičke Česka po septembrovej prehre s Ukrajinou a debakli 1:5 s Ruskom skončil Karel Jarolím, jeho nástupcom sa stal Jaroslav Šilhavý. ,,Neznamená to, že keď prišiel nový tréner, tak sa všetko zmení a začneme víťaziť. Atmosféra je však uvoľnenejšia ako pri predchádzajúcich zrazoch. Prvé dni boli veľmi pozitívne. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj po zápase so Slovenskom," vyhlásil útočník Patrik Schick z AS Rím.

Od rozdelenia spoločného štátu Čechov a Slovákov uplynulo 25 rokov. Najmä stredná a staršia generácia považuje toto derby za mimoriadne prestížne. Schick si vo veku 22 rokov tiež uvedomuje špecifickosť sobotňajšieho súboja: ,,Pokiaľ by som nastúpil, bol by to môj prvý zápas proti Slovensku. Teším sa na to. V Sampdorii Janov som hrával s Milanom Škriniarom, nastupujem proti Marekovi Hamšíkovi. Poznám aj ostatných slovenských hráčov, ale týchto dvoch trochu viac." Čechom vypadli z pôvodnej nominácie Josef Hušbauer, Radim Řezník a Lukáš Hejda, stále však disponujú kvalitným tímom. ,,Niekedy je možno lepšie hrať takéto ostré zápasy hneď. Očakávam, že v Trnave bude skvelá atmosféra, plný štadión. A verím, že tam budeme mať aj my fanúšikov, ktorí nás poženú za dobrým výsledkom," prezradil Šilhavý.

Stretnutie Slovensko - Česko má úvodný výkop v sobotu 13. októbra o 15.00 h, povedú ho slovinskí rozhodcovia na čele s hlavným Slavkom Vinčičom. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke. Predtým sa oba tímy stretli 31. marca 2015 v prípravnom meraní síl v Žiline, Slováci vyhrali 1:0 gólom Ondreja Dudu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články