Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Namiesto Kozáčika povolaný Jakubech: Pekaríka mrzí jedna vec

SENEC - Slovenskí futbalisti sa pred zápasom Ligy národov proti Česku (13. októbra o 15.00 h v Trnave) a prípravným duelom vo Švédsku (16. októbra o 20.45 SELČ v Štokholme) zišli na utorňajšom zraze v Senci takmer v kompletnom zložení.
Zdroj: 29566
Zdieľajte:

Nováčikmi v národnom tíme sú obranca Dávid Hancko a útočník Samuel Mráz. Trénera Jána Kozáka potešil fakt, že prišli aj tradičné a donedávna zraneniami sužované defenzívne opory Peter Pekarík a kapitán Martin Škrtel. Pekarík pre zdravotné problémy nebol k dispozícii v septembrovom asociačnom termíne, v ktorom Slováci zdolali v prípravnom stretnutí Dánsko 3:0 a prehrali 0:1 na Ukrajine v ich premiérovom vystúpení v 1. skupine B-divízie Ligy národov.

Prečítajte si aj

EXKLUZÍVNE VIDEO Spoluhráčovi Róberta Maka hrozí za vyčíňanie päťročné väzenie

Vzájomný duel Slovákov a Čechov bude mať federálny náboj a na jeho dôležitosti tiež pridáva fakt, že oba tímy svoje úvodné zápasy v Lige národov prehrali a hostia pricestujú do Trnavy s novým trénerom Jaroslavom Šilhavým.

"Máme jeden problém. Kozáčik nie je zdravotne v poriadku, berie antibiotiká a nepripojí sa k nám. Rozhodli sme sa preto povolať Adama Jakubecha z reprezentácie do 21 rokov. Čo sa týka Pekaríka, je v poriadku a teší sa. Uvidíme, v akom stave bude, ale som rád, že po dlhšom čase prišiel medzi nás," povedal Kozák na utorňajšej tlačovej konferencii.

Pozrite si aj

VIDEO Lepšie to trafiť ani nemohol: Milimetrová strela obrancu takmer z polovice ihriska je ašpirantom na gól roka!

Pekarík prišiel na zraz v dobrej nálade, zranenie pominulo a jeho klub Hertha Berlín dosahuje solídne výsledky v najvyššej nemeckej súťaži. "V lete prišli noví hráči, máme druhé najmladšie mužstvo v bundeslige. Očakávania pred začiatkom súťaže neboli veľké, ale mali sme jeden z najlepších štartov do sezóny v klubovej histórii a preto sme sa v tabuľke ocitli tak vysoko. Mix mladých a skúsených hráčov prináša svoje ovocie. Keď budeme takto pokračovať, je reálne, aby sme sa udržali v hornej polovici tabuľky."

Na duel s Českom sa opora zadných radov slovenského tímu teší, v kariére ich odohral niekoľko a zväčša mali dobrý koniec a slušnú divácku kulisu: "Z diváckeho hľadiska to môže byť dobrý zápas, obaja musia hrať na víťazstvo, keď chcú oživiť šance na víťazstvo v skupine. Škoda, že nepríde do Trnavy môj klubový spoluhráč Vladimír Darida. Samozrejme, že sme sa už podpichovali a tak verím, že uhráme dobrý výsledok, aby som v tom mohol pokračovať po návrate do Berlína," smial sa Pekarík.

Pozrite si aj

VIDEO Bývalá hviezda Liverpoolu zachránila brankárovi život!

Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápas Ligy národov s Českom (13. októbra o 15.00 h v Trnave) a na prípravný zápas so Švédskom (16. októbra o 20.45 h v Štokholme):

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Michal Šulla (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (OSC Lille)

Obrancovia: Erik Sabo (Hapoel Beer Ševa), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Norbert Gyömbér (AC Perugia), Milan Škriniar (Inter Miláno), Ľubomír Šatka (DAC Dunajská Streda), Dávid Hancko (ACF Fiorentina), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille)

Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Kodaň), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Albert Rusnák (Salt Lake City), Vladimír Weiss (Al Gharafa SC), Matúš Bero (Vitesse Arnhem)

Útočníci: Adam Nemec (FC Pafos), Samuel Mráz (FC Empoli)

program 1. skupiny B-divízie Ligy národov:

sobota 13. októbra:

15.00 SLOVENSKO - Česko /Trnava/

utorok 16. októbra:

20.45 Ukrajina - Česko /Charkov/

piatok 16. novembra:

20.45 SLOVENSKO - Ukrajina /Trnava/

pondelok 19. novembra:

20.45 Česko - SLOVENSKO /Praha/

tabuľka:

1. Ukrajina 2 2 0 0 3:1 6

2. Česko 1 0 0 1 1:2 0

3. SLOVENSKO 1 0 0 1 0:1 0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články