Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

DK SFZ potrestala troch hráčov v súvislosti s manipulovaním zápasov

BRATISLAVA - Senát disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) pre ochranu integrity súťaže uložil disciplinárne sankcie Petrovi Orávikovi, Ladislavovi Šostákovi a Richardovi Novákovi.
Zdroj: 24948
Zdieľajte:

Rozhodnutie v kauze podozrenia z manipulácie najvyšších súťaži padlo po vypočutí všetkých zainteresovaných osôb a vyhodnotení všetkých dôkazov z monitorovacieho systému UEFA ako aj ostatných relevantných informácií.

Prečítajte si aj

VIDEO Toto je pravý hrdina: Napriek smrti brata vyhral zápas proti Laziu

Orávika potrestali na 9 mesiacov s platnosťou od 27. septembra 2018. Šosták dostal 30-mesačný trest a Novák sa nemôže angažovať vo futbale sedem rokov. Obom plynie suspendácia od 25. júna 2018. SFZ o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.
SFZ upozorňuje, že nie všetci hráči dostali trest priamo za manipuláciu stretnutí. Niektorí sa previnili porušením predpisov z dôvodu narušenia integrity súťaže, a to napríklad nenahlásením ponuky na manipuláciu zápasov, zneužitím interných informácií či porušením zákazu stávkovania na zápasy. V dôsledku takéhoto konania nezabránili tomu, aby manipulácia niektorých zápasov prebehla alebo pokračovala v budúcnosti.
Objasňovanie naďalej pokračuje, a keďže sa v prípadoch objavili nové skutočnosti, Senát DK SFZ pre ochranu integrity súťaže o sankciách ostatných riešených osôb rozhodne v najbližšej dobe.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články