Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mak po víťazstve Zenitu nad Slaviou: ,,Rozhodla efektivita"

PETROHRAD - V súboji dvoch slovenských futbalistov vo štvrtkovom zápase Európskej Ligy UEFA medzi Zenitom Petrohrad a Slaviou Praha bol úspešnejší domáci Róbert Mak. V drese českého tímu odohral celý duel Miroslav Stoch, na brankára domácich vyslal tri nebezpečné strely, no jeho tím napokon prehral 0:1 po góle Aleksandra Kokorina desať minút pred koncom. Slovenský reprezentant hral za víťazný tím do 63. minúty.
Zdroj: 29471
Zdieľajte:

Hráči Slavie si vypracovali množstvo gólových príležitostí, boli aktívnejší, body však do tabuľky C-skupiny v Rusku nezískali. Čoskoro 29-ročný Stoch bol najbližšie ku gólu v 25. minúte, no jeho "delovka" z tridsiatich metrov opečiatkovala brvno bránky Andreja Luneva. "Bola to smola. Keby to išlo o niekoľko centimetrov nižšie, tak je to gól. Najskôr to vyzeralo, že tá strela pôjde nad bránku, no v poslednej chvíli lopta spadla dole. Keby išla ešte o kúsok nižšie, vývoj zápasu mohol byť iný. Mali sme veľa streleckých pokusov. Niekedy sme tieto situácie riešili zle, inokedy nám zase chýbal kúsok šťastia. Dostali sme gól z prvej strely na našu bránku. Veľké mužstvá často nemusia hrať najlepšie, ale dokážu premeniť jednu šancu," citovala krídelníka Slavie klubová stránka.

Prečítajte si aj

Koniec simulovania a zdržiavania: Schyľuje sa k veľkej zmene v pravidlách futbalu

,,Myslím, že napriek prehre sme podali veľmi dobrý výkon. Sme na správnej ceste a keď budeme takto pokračovať môžeme sa vyrovnať najlepším tímom v Európe," dodal Stoch, ktorého doplnil tréner Jindřich Trpišovský: ,,Hráči môžu byť hrdí na to, čo predviedli na ihrisku. Bol to vyspelý a komplexný výkon. Hrali sme lepšie, no nedali sme gól. Najdôležitejšie bolo pre nás držanie lopty, lebo Zenit je s ňou veľmi nebezpečný. Boli sme aktívnejší a som rád, že sme sa takto dokázali prezentovať na medzinárodnej úrovni."

Podľa Maka rozhodla o víťazstve Zenitu väčšia efektivita. ,,Slavia ma príjemne prekvapila. Hrala pekný futbal. Bola lepšia, aktívnejšia, mala viac striel na bránu a šancí. Nakoniec rozhodla efektivita. Mali sme jednu vyloženú šancu, ktorú sme aj premenili. Sme radi za tri body. Ideme ďalej, v nedeľu hostíme v ruskej lige Krasnodar,“ povedal Mal pre svoju oficiálnu webovú stránku. Po zápase si so Stochom vymenil dres. ,,Zaspomínali sme si, prehodili sme si pár slov,“ dodal.
Slavia je s tromi bodmi na treťom mieste tabuľky, v ďalšom zápase EL sa predstaví 25. októbra v dánsku na ihrisku FC Kodaň.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články